Program


Bágyi Balázs New Quartet: Satie in Jazz – lemezbemutató

Bágyi Balázs New Quartet: Satie in Jazz – lemezbemutató

Jelen koncert első felében a Tom Tom Records gondozásában frissen megjelent, Satie in Jazz című lemezt mutatja be a formáció. A koncert második felében a tavaly megjelent, szintén a zenekarvezető szerzeményeit felvonultató, 2020 című lemezt szólaltatja meg a Bágyi Balázs New Quartet.

Aktuális előadásokBágyi Balázs New Quartet: Satie in Jazz – lemezbemutató

Közreműködik:
Soso Lakatos Sándor - szaxofon
Oláh Dezső - zongora
Oláh Péter - nagybőgő
Bágyi Balázs - dob

A dobos-zeneszerző Bágyi Balázs a magyar jazzélet egyik meghatározó, külföldön is rendszeresen koncertező művésze. Formációjának zenéjében a post bop elemekből építkező, akusztikus, kortárs jazz dominál. Partnerei a magyar jazz fiatalabb korosztályának jeles képviselő: a Hollandiában végzett szaxofonos Soso Lakatos Sándor, a Junior Prima díjas zongorista, Oláh Dezső, és Közép-Európa egyik legnagyszerűbb bőgőse, Oláh Péter. A zenekar számos európai jazz fesztiválon játszott az elmúlt években, valamint rendszeresen koncerteznek Kínában – együttműködésük a sanghaji Li Xiaochuan trombitással több éve tart. 2016-ban Pocsai Kriszta énekesnővel közösen elkészített Homage To Shakespeare lemezüket a nemzetközi szakmai zsűri Gramofon-díjjal jutalmazta. A formáció repertoárja a zenekarvezető szerzeményeire épül, Bágyi Balázs 2016-ban az év zeneszerzője lett.

Jelen koncert első felében a Tom Tom Records gondozásában frissen megjelent, Satie in Jazz című lemezt mutatja be a formáció. Az albumon Erik Satie francia zeneszerző műveinek átdolgozása, illetve olyan Bágyi Balázs-kompozíciók szerepelnek, amelyeket Satie életműve és darabjai inspiráltak. A koncert második felében a tavaly megjelent, szintén a zenekarvezető szerzeményeit felvonultató, 2020 című lemezt szólaltatja meg a Bágyi Balázs New Quartet.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánló


Az oszét származású karmester korunk egyik legtöbbet foglalkoztatott sztárdirigense. Zenekara nemcsak az egyik…

Händel: Partenope, HWV 27 - koncertszerű előadás