Program


Baal
9

Baal

Bertolt Brecht: Baal

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 7. kedd, 19:00

A színművet, a legenda szerint, az ifjú Brecht négy nap alatt, fogadásból vetette papírra, és aztán csiszolgatta, tökéletesítette egy életen át. Éppen ezért a Baal minden egyes előadása, színrevitele komoly bátorságot igényel az alkotók részéről.

A főszereplő, Baal igazi antihős, egy szörnyeteg, aki csak használja és kihasználja a környezetében élőket, elpusztítja a világot, és végül ömagát emészti fel.

A Baal címadó hőse egy magányos, lázadó költő, aki egy, a Bibliában sokat kárhoztatott pogány isten nevét viseli. Az ókori kánaáni kultúrkör vihar-, eső- és termékenységistene, neve szó szerinti fordításban azt jelenti: 'úr, uralkodó, férj'. Brecht hőse is ilyen uralkodoó, aki magáért a lázadásért, az életöröm, a férfierő gátlástalan élvezetéért kerül szembe a társadalommal és az erkölccsel. Lazán összefüggő, epizódszerű jelenetekben bontakozik ki Baal anarchikus élete, Zsótér Sándor rendezésében.

Szereposztás:
Baal...............................Kocsis Pál
Ekart.............................Orth Péter
Emilie............................Csombor Teréz
Mech.............................Hegedűs Zoltán
A lelkész........................Hegedűs Zoltán
Johanna.........................Nagy Katica e.h.
Johannes.......................Zayzon Zsolt
Sophie Barger................Magyar Éva
Baal anyja......................Danyi Judit
Piller kritikus...................Danyi Judit
Luise..............................Szegvári Juli
Portásnő........................Kertész Kata
Énekesnő.......................Csombor Teréz
Mjurk..............................Koltai-Nagy Balázs
Lupu...............................Konfár Erik e.h.
Taxis, Favágó.................Kertész Kata, Kovács Gyula

Díszlettervező: Ambrus Mária
Jelmeztervező: Benedek Mari
Dramaturg: Ungár Júlia
Súgó: Ba Éva
Ügyelő: Berki Zoltán
Rendezőasszisztens: Vári János
Rendező: Zsótér Sándor

Ajánlatunk


A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Ajánló


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!