Program


Az út eleje – Az út vége • 4.3 / BTF 2019

Az út eleje – Az út vége • 4.3 / BTF 2019

Az út eleje – Az út vége • 4.3
Etűdök - felsőfokon

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 10. szerda, 17:00

    Chopin: Etűdök – részletek
    Szkrjabin: Etűdök – részletek
    Debussy: Etűdök – részletek
    Ligeti: Etűdök – részletek
    Schumann: Etűdök pedálzongorára, op. 56 (kamarazenei átirat)

Az etűd műfaja számos zeneszerzőnél nem valamilyen mechanikus, az adott hangszer játéktechnikai fogásaira szorítkozó darabot jelöl, hanem művészetük legmagasabb regisztereit képviselő remekműveket. Chopin etűdjei például – melyek közül az első, op. 10-es sorozatot a szerző még tizenéves korában írta – a mai napig rendszeresen szólalnak meg a koncerttermekben.
Egyes komponisták – mint amilyen Szkrjabin is volt – egész pályájuk során írtak etűdöket, más szerzők (Debussy vagy Ligeti György) pedig a pálya utolsó szakaszában kezdtek el érdeklődni iránta. Ligeti etűdjeinek harmadik, befejezetlenül maradt sorozata elnyerte a Grawemeyer-díjat, korunk egyik legjelentősebb kortárs zenei elismerését.
A koncerten Chopin, Szkrjabin, Debussy és Ligeti mellett Schumann eredetileg pedálzongorára írt etűdjei szólalnak meg különböző kamarazenei átiratokban.

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Ajánló


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!