Program


Az Éless-Szín vendége: Csonka András

Az Éless-Szín vendége: Csonka András

LAZA ESTI BESZÉLGETÉS a pályájáról, az életéről, a sikereiről.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 15. péntek, 19:00

az ÉLESS-SZÍN vendége: C S O N K A   ANDRÁS színész, énekes, műsorvezető
Beszélgetőtárs: VALLER GABRIELLA

Kisgyerekkorától a színi pályára készült. Édesapja, Csonka Endre az egykori Vidám Színpad tagja volt évtizedekig.

Csonka András 1990-ben végezte el a Színművészeti Főiskolát, Szintár Miklós osztályában. Legelső szerződése a Vidám Színpadra szólította, ezt azonban néhány hónap után felbontotta, mivel bekerült a Magyar Televízió akkor induló szappanoperájába, a Família Kft.-be. Itt alapfeltétel volt, hogy aki ott játszott, nem lehetett állandó társulati tag sehol. A sorozattól óriási ismertséget és népszerűséget kapott.

Bár prózai szakon végzett, mégis sokkal több musical szerep fűződik a nevéhez. A musical színjátszás két fellegvárában, az Operettszínházban, és a Madách Színházban is szívesen látott vendég. Az operettben látható volt többek között a Funny girl, a Hotel Menthol, a Szépség és a Szörnyeteg, című musicalek főszerepeiben, valamint a Viktória, a Cigányszerelem és a Csókos asszony című operettekben. Az utóbbi darab szegedi Nemzeti Színházbeli előadásban is játszott, amiért 2000-ben az Operettfesztiválon megkapta a legjobb táncos komikusnak járó díjat. A Győri Nemzeti Színházban, a Hello Dollyban és a Hotel Mentholban, a székesfehérvári Vörösmarty Színházban a Grease-ben, a Hairben, a Remixben is óriási sikerrel szerepelt. Musical feladatai közül is kiemelkedik a világhírű Disney musical, a Mary Poppins, melyben a férfi főszerepet Bertit játssza a Madách Színházban, a 2012-es bemutató óta. Leginkább vígjáték és musical feladatokkal találják meg. A kapj el! az Illatszertár jelentős sikerek voltak számára, ahogy a jelenleg a Játékszínben futó Hatan pizsamában vagy a Tíz kicsi néger is. Néhány napja volt a bemutatója a Hölgyválasz c. előadásnak, amelyben szintén játszik.

Már 7 éve dolgozott színészként, amikor 1997-ben valóra vált régi gyerekkori álma és saját lemeze jelent meg. Ráadásul egy vérbeli poplemez, a 60-as, 70-es, 80-as évek legnagyobb slágereinek feldolgozása, ifj. Malek Miklós irányítása alatt. A lemez 6 hét alatt platinalemez lett, 40 000 db kelt el belőle. 2003-ig további 3 lemeze és egy best of válogatásalbuma látott napvilágot. Köztük a 2001-ben megjelent, az azóta ikonikus sláger címét viselő Ding-Dong, ami szintén aranylemez lett.

Még a Família Kft idején, ő vezette a sorozat klubjaként is működő éjszakai rádióadásokat a Petőfi adón. 1997-ben kapott lehetőséget többedmagával, hogy Friderikusz Sándor műsorában saját fél órás blokkal jelentkezzen.

1998-tól egy éven át a TV2 Kifutó című show-műsorának a házigazdája. 2000-től 11 éven át egyik műsorvezetője az RTL Klub Reggeli magazinműsorának. 2013-ban Lilu oldalán vezeti a Szombat esti láz című táncos show-műsor negyedik szériáját, amely műsor második évadát 2006-ban táncosként megnyerte Keleti Andrea partnereként a Szombat esti láz című táncos showt.

Elismerései:
Szenes Iván-díj (2021)
XII. Magyar Nyári Fesztiválon – „Az Év legjobb férfi mellékszereplője”-díj (A Játékszínben, a Legénybúcsúban játszott szerepéért) (2022)
Kránitz Lajos-díj (2023)

Az est végén a nézők is kérdezhetnek!
A helyek elfoglalása az érkezés sorrendjében történik!

Ajánlatunk


Gioachino Rossini A SEVILLAI BORBÉLY Opera két felvonásban, olasz nyelven, magyar és angol felirattal

VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának legendáját is.

Harangozó Gyula / Léo Delibes COPPÉLIA Táncjáték három felvonásban

Ajánló


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!