Program


AVL-Érdi Jazz Fesztivál / Lantos Zoltán - Barabás Lőrinc & Oláh Kálmán Quartet feat. Pecze Balázs

AVL-Érdi Jazz Fesztivál / Lantos Zoltán - Barabás Lőrinc & Oláh Kálmán Quartet feat. Pecze Balázs

AVL-Érdi Jazz Fesztivál
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 9. péntek, 20:00

2022.09.09. – 17:30

Lantos Zoltán – Barabás Lőrinc // AVL-Érdi Jazz Fesztivál

Lantos Zoltán – hegedű, Barabás Lőrinc - trombita

Ez a produkció a jazzfesztiválon lép színpadra először. Trombitás és hegedűs találkozása a jazzmuzsikán keresztül.

Lantos Zoltán: a Zeneakadémián szerzett klasszikus zenei diplomát, hegedű szakon. Már a főiskola évei alatt kísérleti és keleti zenével kezdett foglalkozni, majd 1985-ben ösztöndíjjal Indiába utazott, hogy klasszikus indiai zenét tanuljon. Nyolc és fél évig élt Indiában. Miután 1994-ben visszatért Budapestre, tovább dolgozott improvizatív zenei világának kialakításán. Saját együtteseiben, a Mirrorworld kvartettben, a Lantos Zoltán Opensource-ban, a Vioelectrikben és szóló koncertjein is speciális elektronikus effekteket és loopokat használ. Sok jazz- és világzenei fesztiválon vesz részt saját együttesével, illetve más együttesek tagjaként. Lantos Zoltán egy 5-húros hegedűn és egy különleges, a számára készült 5+16 rezonáns-húros hegedűn (taranginin) játszik, amit Ricardo Margarit épített. Tavaly Dragomán Györggyel volt nagy sikerű előadása a Jazz és irodalom esten.

Barabás Lőrinc:
Jazztrombita művész, zeneszerző. Minden túlzás nélkül kijelenthető, hogy a trombitán játszó Barabás
Lőrinc a hazai könnyűzenei élet egyik legsokoldalúbb alakja. 12 éves korában a Szabolcsi Bence
Zeneiskolában, ahol klasszikus zenét tanult, kezdett megismerkedni a trombitával. 1999 és 2002 között a Kőbányai Zenei Stúdió hallgatója volt, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz-tanszékén 2006-ban szerzett diplomát. Három formációjával koncertezik, a Barabás Lőrinc LiveActtel, a Random Szerdával és a Barabás Lőrinc Quartettel. Az utóbbival már óriási sikerrel lépett fel az Érdi Jazz Fesztiválon három éve.

(A programváltoztatás jogát fenntartjuk.)

2022.09.09. – 19:00

Oláh Kálmán Quartet feat. Pecze Balázs // AVL-Érdi Jazz Fesztivál

Oláh Kálmán - zongora, Oláh Kálmán Jr. – szaxofon, Lakatos Pecek Krisztián – bőgő, Balázs Elemér –
dob, vendég: Pecze Balázs - trombita

2022 tavaszán jelent meg Oláh Kálmán legújabb lemeze, a Mosaics, amit lengyel zenészekkel készített. Ennek ősbemutatójára kerül sor Érden.

Oláh Kálmán:
A Liszt-díjas zongorista-zeneszerző a világ kortárs zenei életének egyik legeredetibb alkotója és legkitűnőbb előadóművésze, 2000-től a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongora- és
zeneszerzéstanára.
Szólistaként és saját triójával, a Trio Midnight nevű, 1990-ben alakult formációval hamar jelentős nemzetközi sikereket aratott, rangos nemzetközi díjak sorát kapták meg jelentős fesztiválokon és
versenyeken.

Oláh Kálmán zeneszerzőként is a világ élvonalába tartozó művész: számos nemzetközi, előadóművészi díja mellett 2006-ban megnyerte a legrangosabb amerikai Thelonious Monk Jazz Composers Competition zeneszerzői fődíját, a zsűri a több száz mű közül Oláh Kálmán „Always” című kompozícióját találta a legjobbnak. Ez után jelent meg Oláh Kálmán amerikai CD-je 2007-ben, az „Always” című albumon Oláh Kálmánnal két világhírű zenész játszik, Jack DeJohnette dobol, Ron McClure bőgőzik.

(A programváltoztatás jogát fenntartjuk.)

Jegyváltás 12 éves kortól szükséges.

Ajánlatunk


Ákos és zenekara a 6. alkalommal Győrben az Audi Arénában zárja a 2022-es turnéját.

Ki ne ismerné a nagy Dés-slágereket: Nagy utazás, Vigyázz rám, Olyan szépek voltunk, A zene az kell, Legyen úgy!, Mi vagyunk a grund! - és még sorolhatnánk. Ezen a koncerten a legendás dalokon kívül hallhatók lesznek új szerzemények is mind színész vendégei, mind saját előadásában, szólószámok és duettek egyaránt.

Ajánló


A Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója először rendez operettet, méghozzá a világ leghíresebbjét!

A műsorban fellépő művészek előadásában mindenki megtalálja a szívének kedves muzsikát.

A III. Madách Musical Pályázat győztes műve, amely 52 pályamű közül nyerte el az első díjat, forradalmian új hangvételű musical,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!