Program


AVENTINUS NAPOK - SZÍNPAD ÉS KÍNPAD

AVENTINUS NAPOK - SZÍNPAD ÉS KÍNPAD

Pódium összeállításunk az 1956-os forradalom színházi történéseit igyekszik elbeszélni.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 11. hétfő, 19:00

SZÍNPAD ÉS KÍNPAD 1956-1958
NAGYVÁRADI ERZSÉBET színésznő és RUBOLD ÖDÖN Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes művész előadásában

AVENTINUS NAPOK SOROZAT

Az elmúlt negyedszázadban számos könyv, összeállítás született a forradalom eseményeiről, főként politikai szempontból tárták fel az írások, a televízió sorozatai, de hogy a színházi életben mi történt, arról keveset tudunk. Szó lesz az önállósodási kísérletekről, a vidéki eseményekről, a beszervezésekről, majd a büntetések változatosságáról, a megtorlások tényeiről és a szétszóratásról. Sorsok és szakmai események dokumentatív felidézésére kerül sor versek, színészi vallomások, naplórészletek, továbbá minisztériumi, rendőrségi, belügyi anyagok összeillesztésével. Például felvillannak Sinkovits Imre ’56-os naplójának részletei, Raksányi Gellért, Darvas Iván, Bessenyei Ferenc, Mensáros László írásos és rendőrségi anyagai. Többek között felhasznált anyagként szerepel Ablonczy László Régimódi színháztörténet – ÁVH-s iratokkal … és Raksányi Kutyával – továbbá Templom, parlament, színpad, megannyi kínpad című, könyvének néhány kutatási eredménye.

Célunk, hogy az érdeklődők, főleg a fiatalabb korosztály, alaposabban megismerhesse, megismerkedjen az általunk nagyra becsült, számunkra példakép színészóriásaink hőstetteivel.

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!