Program


Auer Trió - Kamarazene karnyújtásnyira

Auer Trió - Kamarazene karnyújtásnyira

Az Auer Triót a Zeneakadémia három tanára, Fülei Balázs zongoraművész, Kováts Péter hegedűművész, valamint Varga István gordonkaművész alapította 2016-ban. Az együttes Auer Lipót (1845–1930) nevét vette fel, a nagyközönség előtt a veszprémi Auer Fesztiválon mutatkozott be.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 24. szerda, 19:00

Kamarazene karnyújtásnyira
Auer Trió A Zeneakadémia saját szervezésű programja
Beethoven: 7. (B-dúr) zongoratrió, op. 97 („Főherceg”)
Dvorák: 4. (e-moll) zongoratrió, op. 90 („Dumky”)

Auer Trió: Kováts Péter (hegedű), Varga István (cselló), Fülei Balázs (zongora)

Az Auer Triót a Zeneakadémia három tanára, Fülei Balázs zongoraművész, Kováts Péter hegedűművész, valamint Varga István gordonkaművész alapította 2016-ban. Az együttes Auer Lipót (1845–1930) nevét vette fel, a nagyközönség előtt a veszprémi Auer Fesztiválon mutatkozott be. A trió első, Triography című, Haydn-, Beethoven- és Mendelssohn-művekből összeállított CD-je a közelmúltban jelent meg, melyet a kritika igen meleg szavakkal üdvözölt, egyként figyelve fel az előadásmód stiláris magabiztosságára, a hangszínek széles spektrumára valamint a muzsikálás magától értődő természetességére. A Rudolf főhercegnek dedikált B-dúr trió bemutatóján maga Beethoven zongorázott, ám – több korabeli beszámoló is erről tanúskodik – hallásromlása nyomasztó teherként nehezedett rá játékára. A másik mű premierjén is a szerző ült a zongoránál; a kompozíció nagy sikert aratott, és nem sokkal később egy negyven koncertből álló turnén is Dvořák játszotta a billentyűs szólamot.
 
Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Támogató:

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Ajánlatunk


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Ajánló


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!