Program


Árpád-ház
6

Árpád-ház

A darab kanavászként, kottaként szolgál, és kulisszáktól mentesen, szabadon szólal meg. A monumentális képek, hangokra bontva: többszólamú akusztikus kórusokat ellenpontozó dübörgő rockszámok: dobpergés és szólók közepette jelennek meg a nézők képzeletében. A dráma kulcsa az élvezetes dúsgazdag nyelvezet és a könyörtelen logika.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 4. hétfő, 19:00

Árpád-ház
(a HOPPart Társulat előadása)

A III. RS9 OFF Fesztivál győztes előadása

Spiró 1995-ben írta darabját Árpádházi királyaink sorsáról, a történelmi modellek ismétlődéséről, röghözkötöttségünkről, a kitörés reménytelenségéről, egy olyan világról, melyben a félelem és az agresszió egymást élteti. A küzdelem folyamatos, jutalom nincs, a pillanatnyi győzelemért azonnal hatalmas árat kell fizetni. Az ártatlanok áldozatok. A bűnösök is bűnhődnek, de „igazságot” senki sem szolgáltat. A darab kanavászként, kottaként szolgál, és kulisszáktól mentesen, szabadon szólal meg. A monumentális képek, hangokra bontva: többszólamú akusztikus kórusokat ellenpontozó dübörgő rockszámok: dobpergés és szólók közepette jelennek meg a nézők képzeletében. A dráma kulcsa az élvezetes dúsgazdag nyelvezet és a könyörtelen logika.

Szereplők:

Könyves Kálmán, II.István: Herczeg Tamás
Álmos, II. Vak Béla: Mészáros Béla
Filbertus: Bánki Gergely
Ottmár: Keszég László
Apát, Illona, Pócs: Szilágyi Katalin
Predszláva, Első-, Harmadik bérgyilkos, Draco, Vak Béla leánya, Saul: Stefanovics Angéla
Főúr, Második-, Negyedik bérgyilkos, Henger, Belos, Zsófia: Enyedi Éva

zene: Zságer-Varga Ákos
jelmez, díszlet: Sinkovits Judit
dramaturg: Enyedi Éva
fény: Mervel Miklós
technikus: Vadász István, Csáki Rita

rendező: Keszég László

Az előadás hossza: 90 perc

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Ajánló


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!