Program


Arcom a tükörben

Arcom a tükörben

Egy különleges bemutató, egy különleges ember tiszteletére!
Jöjjön el és émlékezzünk megy együtt Kosztolányi Dezsőről.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 16. vasárnap, 18:00

ARCOM A TÜKÖRBEN

– a rendező jegyzete az előadáshoz –

 

A huszadik századi Magyarország első fele, a „Nyugat”-osok nagy nemzedéke… „Kávéházi” költők, írók, művészek, őstehetségek garmada. Életigenlő vagy elutasító, élni tudó és nem tudó óriások, törékeny és érzékeny lelkek, kiemelkedő talentumok gyülekezete… Közülük az egyik legigazabb és legtörékenyebb „gyermek-ember” (Petőfi kifejezésével), annak minden velejárójával, szélsőségeivel, jó és rossz szokásait és életérzéseit egyként felvállaló őszinteségével, becsületességével, a világ által még nem elrontott morális érzékével Kosztolányi Dezső.

Nagyfokú műveltség, intelligencia, anyanyelvismeret és szeretet, szókincsgazdagság, irónia és önirónia, a mindent kipróbálni akaró és ki is próbáló, csak a valódi gyermekekre jellemző, mindig valós értékeket kereső, a „játékot” mindig komolyan vevő, hozzá társakat hívó vagy éppen magányos, önnön létére búsan tekintő „egyedüli példány”…

Az Arcom a tükörben c. irodalmi estén az ő írásai a tükördarabkák, amelyek a legigazabbul idézhetik meg különös, vibráló személyiségét.

„A játszótársunk mondd, akarsz-e lenni?”…

 

Ajánlatunk


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Ajánló


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!