Program


Anima Soni - Jubileumi koncert
2

Anima Soni - Jubileumi koncert

Evangéliumi tartalmú szövegek, illetve magyar költők istenes verseinek megzenésítése progresszív- rock és brit-pop stílusban - magas fokú igényesség mellett.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 24. péntek, 19:00

Az együttes 2009-ben a Budapest Pesterzsébet-Központi Református Egyházközség ifjúságának tagjaiból alakult. Az Anima Soni hamarosan a helyi közösségen túl is ismertté vált, népszerűsége pedig ma már túlmutat a legtöbb egyházi ifjúsági zenekar hallgatói körén.
Az együttes színfoltot jelent a kortárs magyar könnyűzenei palettán. Keresztény alapokon álló szövegvilágukhoz sajátos, fúziós zenei stílus és hangzás párosul, melyben többek között a soul, a progresszív rock és az elektronikus pop zene elemei keverednek. Zenekaruk a személyes megszólításon túl magyar értékeink őrzését is rendkívül fontosnak tartja. Saját szerzeményeik mellett irodalmunk legkiemelkedőbb költőinek (Babits Mihály, Tóth Árpád, Dsida Jenő, Áprily Lajos, Reményik Sándor) megzenésített istenes versei is repertoárjuk fontos részét képezik. A magas színvonalhoz és igényességhez hozzá tartozik, hogy a zenekar tagjai a legkülönfélébb szintű zenei előképzettséggel, gyakorlattal rendelkeznek, vagy jelenleg is hazai zenei képző intézményekben
folytatják tanulmányaikat.
Az Anima Soni az emberektől, Istentől és értékektől egyre inkább elidegenedő társadalomban próbál utat mutatni. Hisznek abban, hogy zenéjük messze több, mint egy lebilincselő élmény a kikapcsolódni vágyóknak; több, mint egy professzionális előadás vájt fülű zenerajongóknak. Spirituális élmény, út és fogódzó. Azoknak is szólnak, akik még el sem kezdték a keresést, és azoknak is, akik már rég feladták.
Nem félnek kimondani: hisznek.
A csapat vállalja a nyílt megmérettetést a XXI. század Magyarországának zenei piacán. 2012-ben jelent meg első nagylemezük Lélekhangok címmel, melynek lemezbemutató koncertjéről a Magyar Televízió is hírt adott. Koncertjüket rendszeresen vetíti a Pax Televízió. Több rádiós riportműsor mellett dalaikat játszotta már a Katolikus Rádió, a Lánchíd Rádió, a Juventus Rádió, valamint az Ez az a nap! Rádió. A 2014 őszén megjelent Úton című második nagylemezük bátrabban nyúl mind a zene-, mind a szöveg eszközeivel a korunk emberét érintő fontos kérdésekhez. Ezzel a lemezzel szélesebb hallgatóságot kívánnak megszólítani, ezért újdonságként angol nyelvű számok is kerültek az albumra. Az igényes zenei formálásban segítséget nyújtott, hogy olyan kiváló zenészekkel
dolgozhattak együtt, mint a Junior Prima díjas Anima Musicae Kamarazenekar hegedűse, vagy a Zeneakadémia fiatal művészei.
A zenekar vezetője Brandenburg Ádám, aki kortárs zeneszerzőként 2015-ben az Anton Matasovsky Nemzetközi Zeneszerzőverseny fődíjasa volt.
A csapat ragaszkodik gyökereihez, és meg akar maradni annál a kitűzött célnál, amit neve is tükröz, hogy lélektől lélekig közvetítsen.
Tagok: Brandenburg Ádám, Takaró Tamás, Brandenburg Máté, Takaró Márk, Papp Angéla, Takaró Szulamit, Brandenburg Júlia, Takaró Márta, Papp Gábor, Takaró Mihály, Fejes-Tóth Gábor Akik nélkül nem lenne az AS AS :)) : Brandenburg Zsófia, Pszilosz Tamás, Martsa Miklós, Vályi-Nagy Katalin, Horváth Tünde, Romencsák Ágnes és még sokan mások....

Helyszín: Bubik István színházterem

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Ajánló


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!