Program


Amadinda Percussion Project/1 - Itt és most

Amadinda Percussion Project/1 - Itt és most

Az Amadinda Ütőegyüttes több mint három és fél évtizedes pályája a modern hangszeres előadó-művészet történetének különösen gazdag és nemzetközi kisugárzású fejezete.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 3. csütörtök, 19:00

Holló Aurél – Váczi Zoltán: Hagyományok I. – A SIKERSZÁM… / beFORe JOHN7
Bob Becker: Unseen Child
J. S. Bach: C-dúr csembaló-kettősverseny, BWV 1061 – 1. tétel
Debussy: Metszetek – 1. Pagodák
Bartók: 4. vonósnégyes, BB 95 – 4. Allegretto pizzicato
Bob Becker: Mudra

SZÜNET

Debussy: Gyermekkuckó – 6. Golliwogg’s Cakewalk
Joplin: The Ragtime Dance
Norvo: Knockin’ on Wood
Emmanuel Séjourné: Martian Tribes
Elliot Cole: Postludes No. 6 & 8

Amadinda együttes: Holló Aurél, Rácz Zoltán, Váczi Zoltán (ütőhangszerek)
Amadinda Percussion Project: Láposi Dániel, Hencz Kornél, Onozó Dávid, Siptár Bence, Burcsik Dávid, Urbán Kristóf, Simon András, Mohácsi Benjámin (ütőhangszerek)
Sirokai Mátyás (ütőhangszerek)

Az Amadinda Ütőegyüttes több mint három és fél évtizedes pályája a modern hangszeres előadó-művészet történetének különösen gazdag és nemzetközi kisugárzású fejezete. A hozzá fogható korszakos formációk esetében általában az új művek bemutatóinak számát, az együttessel szoros kapcsolatban álló zeneszerzők hosszú névsorát, valamint azokat a műveket szoktuk felemlegetni, melyek a bemutatásuk óta eltelt időszakban a klasszikus művekkel összevethető játszottságra, népszerűségre tettek szert. Ritkábban esik szó azonban egy, talán mindennél lényegesebb szempontról, arról, hogy e formációk olykor generációkat felnevelő, generációk ízlését, felkészültségét meghatározó műhelyekké is válnak. Az Amadinda immár évtizedek óta ilyen műhely. Az együtteshez a legkülönbözőbb módon kötődő tanítványok az elmúlt évtizedekben a hazai ütőhangszeres előadó-művészet meghatározó képviselőivé váltak, hogy a legfontosabb nagyzenekarokban és kortárs ensemble-formációkban vigyék tovább az Amadinda szellemiségét. Az évtizedek alatt felhalmozódott tudást és tapasztalatot felelősen továbbörökítve útjára indították az Amadinda Percussion Project elnevezésű programot, amelynek keretében az együttes tagjainak irányításával és részvételével a fiatalabb muzsikus nemzedékeket is bevonják munkájukba és izgalmas kamarazenei koncertprogramokat állítanak össze együtt.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


A produkció egy új előadó-művészeti műfaj, a cirque danse kiteljesedése, de nemcsak műfaji szempontból tekinthető unikálisnak: ez a Recirquel első olyan darabja, amelyben kizárólag külföldi vendégművészek szerepelnek.

A korábbi nagy sikerre való tekintettel a Mamma Mia! ismét az ország legnagyobb sportcsarnokaiban!

Kafka regényét Bodó Viktor állítja színpadra a tőle megszokott abszurd fantáziával és groteszk humorral.

Ajánló


Szvetlana Alekszijevics fehérorosz írónő, aki keresztül-kasul utazta a Szovjetuniót, majd annak utódállamait, hogy interjúkat készítsen egyszerű emberekkel, akik szemtanúi voltak…

2023. július 28., 29., 30. 21.00 esőnapok: 2023. július 31., augusztus 01.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!