Program


Általvető – Táncházról és társművészetekről Dresch Mihállyal

Általvető – Táncházról és társművészetekről Dresch Mihállyal

Általvető – Táncházról és társművészetekről Dresch Mihállyal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 16. csütörtök, 19:00

Az átalvető a vállon hordott kettős tarisznya, egyik fele elöl, a másik hátul lóg – a Néprajzi Lexikon szerint. A mi általvetőnkbe sok minden belekerülhet: a néphagyomány és a társművészetek, az egykori paraszti életforma és napjaink kultúrája. Kérdések, válaszok, tudás, élmény.

 

A „magyar jazz”

 

Általvető műsorunk decemberi alkalmával újra a zene, a népzene kerül a tarisznyába. Meghívott vendégművészünknek köszönhetően a magyar népzene és a jazz különleges szimbiózisban jelenik majd meg. Zenei anyanyelvről, saját zenei hangról, egyéni stílusról, a csendben megszülető dallamokról; a „magyar jazz”-ről beszélgetünk Dresch Mihállyal, többszörösen díjazott előadóművésszel, zeneszerzővel. A szavak mellett a Dresch Vonós Quartett és Lőrincz Hortenzia éneke fog szólni a közönséghez.

 

Közreműködők:

ifj. Csoóri Sándor

Zimber Ferenc

Bognár András

Lőrincz Hortenzia

Ajánlatunk


zenés party két részben

Egy fogadóban vagyunk, ahol a fogadósné miatt lakik ott egy gazdag és egy szegény gróf, egymással vetekednek a nő szerelméért. Mindketten megvetik a fiatalabb nőket, csak az érett asszonyt szeretik. Érkezik egy Lovag, aki semmire sem tartja a nőket. Mirandolinát felbosszantja ez a nőgyűlölet, és elhatározza, magába bolondítja a férfit. Ehhez segítségül vesz két állástalan színésznőt, hogy megtréfálja a grófokat és a lovagot, ezzel elindul az őrület.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Ajánló


Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Alan Turing, avagy "egy rejtett zseni élete" című előadás arra tesz kísérletet, hogy más szemszögből, közel hozva Turing alakját a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!