Program


Állatok nyomában – Gyermekséta - felnőtt kísérőjegy
2

Állatok nyomában – Gyermekséta - felnőtt kísérőjegy

Oroszlánok, vadászkutyák, lovak, sólyom, holló, nyuszi, őzike és szarvas. Vajon hol találhatjuk meg őket? Ismerd meg velünk a Budavári Palotanegyed állatábrázolásait és az azokhoz fűződő érdekes történeteket!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 25. szombat, 15:00

A budai Vár terei a gyermekek számára is izgalmas felfedeznivalót kínálnak. A Budavári Palotanegyedben sétálva állatok hadával találkozhatunk, akik hol kapuk mellett büszkén foglalnak helyet, hol aprócska termetükkel alig válnak észrevehetővé. Sétánk során az ő nyomukba eredve megtudhatjuk, hogy kikről kapta nevét az Oroszlános udvar, miért olyan különlegesek a csikósok, sőt találkozunk is eggyel. Megnézzük, honnan kémleli egy nyuszi távcsővel a Lánchidat, majd utánajárunk a magyar Trevi-kútként emlegetett Mátyás kútja történetének és alaposan szemügyre véve megkeressük az összes állatábrázolást rajta. Mindeközben mindenki elkészítheti a saját „állati lelőhelyek”-térképét is!

INDULÁS: Palota Info Palace - A Budavári Palota megújítását bemutató látogatóközpont
ÉRKEZÉS: Csikós udvar
IDŐTARTAM: 60 perc

Jó tudni 

•  kültéri program

•  7–11 éveseknek ajánlott (A programot ennek megfelelően alakítottuk ki, kérjük, hogy az ilyen korú gyermekek számára váltsanak sétajegyet!)

•  kérjük, hogy a gyermek felnőtt kísérővel érkezzen (1 gyermeket 1 felnőtt, 2 vagy annál több gyermeket maximum 2 felnőtt kísérhet)

•   a kísérők a programmal egyidőben, felnőtt kísérőjegyük bemutatásával ingyenesen megtekinthetik a Szent István-terem feletti szinten található A Hauszmann-sztori című                    kiállításunkat 

•  a megadott időpontban indulunk, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni

•  rossz időjárás (például esőzés) esetén is megtartjuk

• macskaköves utakon, lépcsőkön közlekedünk, a séta nem akadálymentes

• megfelelő cipő viselését javasoljuk 

Az oldalon közzétett fotók, szöveges tartalmak, valamint a Budai Várséták programelemei és sétái során elhangzó előadások szerzői jogi védelem alatt állnak, amelyek jogtulajdonosa a Várkapitányság Nonprofit Zrt. A jogtulajdonos engedélye nélkül tilos azokat részben vagy egészben akár eredeti, akár átdolgozott formában rögzíteni, többszörözni, nyilvánosan előadni vagy a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tenni, harmadik személynek továbbadni. Jogsértés esetén a Várkapitányság Nonprofit Zrt. megteszi a szükséges intézkedéseket és megindítja a vonatkozó jogszabályok szerinti eljárásokat. 

Ajánlatunk


A világszerte ünnepelt német szoprán, Marlis Petersen lesz a Nemzeti Filharmonikus Zenekar szólistája azon a hangversenyen, amelyen az együttest főzeneigazgatója, Vashegyi György a bécsi Musikverein nagytermében vezényli 2025. március 5-én.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!