Program


Alexis Michalik: A történetőrző
10

Alexis Michalik: A történetőrző

Láttál már olyan színházi előadást, amely szinte díszlet nélkül a színészet erejével rejtélyes dimenziókba kalauzol? Amelyben szimultán látsz egy történetfolyamot és közben a saját filmedet alkotod, ami az elméd mozivásznán pereg? A szellemi erődet megmozgató, mindent túlélő kalandfilmjét?
 több

Aktuális előadások



Öt kiváló színész, Kecskés Karina, Kovalik Ágnes, Király Attila, Sipos Imre és Sipos Áron 36 karaktert formál meg ebben a több száz évet és három kontinenst átfogó, Da Vinci Kód- szerű darabban.

„Éjszaka van. Órák óta esik. És a férfi egyedül van az autóban. Eltévedt. Fogalma sincs, hogy hol van. Sőt, már azt sem tudja, hogy ki ő. Csak egy dolgot tud: hogy az útját keresi.”

„Önkéntelenül az egyik könyv után nyúltam. Találomra fellapoztam. Nem könyv volt, hanem jegyzetfüzet. Kézirat. És ekkor: beléptem a Történelembe.”

„Minden népnek szüksége van királyra, aki kormányozza, és minden királynak szüksége van egy láthatatlan kézre, aki helyette kormányoz, amíg ő vadászik és kurizál. Ez a láthatatlan kéz, ez vagyok én.”

„Az évszázadok során több millió hívő keresztény, protestáns, muzulmán és buddhista ölte egymást halomra egyetlen cél érdekében: hogy megvédje a saját történetét.”

Alexis Michalik, korunk egyik legnépszerűbb francia szerzője erre a darabjára két Moliere-díjat is kapott hazájában 2014-ben. Azóta csak Párizsban több, mint 2000-szer játszották A TÖRTÉNETŐRZŐ-t.

Fordította és rendezte: HORVÁTH PATRÍCIA

A darabot az Agence DRAMA-Paris (France) képviseli.

Ajánló


Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

A Vihar kapujában három alak áll: a Pap, a Favágó és a Koldus. Ide húzódtak be az eső elől. Látszólag…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!