Program


Akusztik: Kerekes, Dalinda

Akusztik: Kerekes, Dalinda

A kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band útja a fülledt hangulatú moldvai, gyimesi táncházaktól a világzenei nagyszínpadokig több mint 20 évet ölel fel. Ezalatt a több mint két évtized alatt hozták létre azt a hangzást, amely összetéveszthetetlen a hazai és nemzetközi világzenei színtéren.  több

A Kerekes Band és a Dalinda
közös akusztikus koncertje

A kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band útja a fülledt hangulatú moldvai, gyimesi táncházaktól a világzenei nagyszínpadokig több mint 20 évet ölel fel. Ezalatt a több mint két évtized alatt hozták létre azt a hangzást, amely összetéveszthetetlen a hazai és nemzetközi világzenei színtéren. A moldvai zene pulzálását idéző tempó kiegészülve a riffközpontú furulya és koboz témákkal, másnéven Ethno Funk. A kezdetektől kísérletező ötösfogat hangzása azonban legalább annyira ered a rockzenéből, mint a hagyományos pásztorzenéből. Nemrég megjelent Water és hamarosan megjelenő Fire című lemezükön azonban visszatértek az akusztikus hangzáshoz: elhagyva az erősítőket, effekteket, elektronikát. Most a Dalinda énektrióval közösen egy olyan különleges élménnyel készülnek, ahol acapella és az instrumentális zene jól kiegészíti egymást.

A Dalinda énekegyüttes közös zenei anyanyelve a magyar autentikus népdaléneklés hagyományain alapszik. Tagjai a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népi Ének szakán kezdtek el együtt dolgozni számos autentikus és világzenei produkcióban. Az elmúlt évek közös munkája érlelte ki műsorukat, melyben az egyszólamú autentikus népdalok mellett megjelenik a többszólamúság és a modernebb hangzások is. A együttes 2015 óta koncertezik és azóta lehetőségük volt fellépni a legnevesebb magyarországi koncerttermekben.

Közös műsoruk egyszeri és megismételhetetlen eseménye a Fonónak.

Közreműködik:
DALINDA
Tímár Sára - ének
Paár Júlia - ének
Nádasdy Fanni - ének
Egyszeri és megismételhetetlen: csak a Fonóban.

KEREKES BAND
Fehér Zsombor - furulya, ének
Námor Csaba - koboz
Csarnó Ákos - brácsa, vokál
Sohajda Péter - basszusgitár, vokál
Fehér Viktor - dob, vokál

A koncert látogatása érvényes védettségi igazolvány felmutatásával lehetséges.

Ajánló


A történet, mely gróf Andrássy Gyula, az Osztrák-Magyar monarchia későbbi külügyminisztere és Erzsébet…

Fenyő Miklós megszakítások nélkül immáron 24. alkalommal tartja meg nyárbúcsúztató koncertjét a Margitszigeti…