Program


Adventre Hangolva-Honvéd Férfikarral

Adventre Hangolva-Honvéd Férfikarral

Adventre hangolva
Ünnepi koncert Honvéd Férfikarral
2018. november 15. csütörtök 18:00
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 15. csütörtök, 18:00

A Honvéd Férfikar unikum. Magyarország egyetlen, hivatásos férfikórusa. Professzionális módon, magas színvonalon szólaltatják meg a férfikari zeneirodalom alkotásait.
1949. április 29-én lépett először színpadra az erőteljes hangzású, szláv kórusok mintájára megalakult Honvéd Férfikar, akkor még katonai állományból kiállított énekesekkel. Különleges színpadi hangzást, erőt képviselt már akkor is a kórus, melyhez az évek során magas szintű előadói érzékenység, valamint szakmaiság is társult.

A Honvéd Férfikar repertoárján megtalálható számos férfikarra írt operarészlet. Koncertjeiken gyakran felcsendülnek részletek többek közt Mozart, Verdi, Rossini, Weber, Wagner, Erkel, Kodály műveiből. A műsoraikban gyakran olyan, nem férfikarra írt átiratok is szerepelnek, mint a Rabszolgák kara a Nabucco-ból vagy Bánk bán „Hazám, hazám” kezdetű áriája, mely minden operarajongónak megdobogtatja a szívét.
A Honvéd Férfikar ünnepi műsora a világ operairodalmának legismertebb, legnépszerűbb férfikari részleteit vonultatja fel. Népszerű karácsonyi művek, ismert ünnepi dallamok csendülnek fel.

Az előadás hossz: 60 perc, szünet nélkül

Jegyárak: 1500 Ft
nyugdíjas: 900 Ft (a nyugdíjas jegyet csak helyszínen értékesítjük)

Ajánlatunk


Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig erősen vonzódó Omar Faruk Tekbilek az egyik legnagyobb hatású török világzenei előadó, aki a Müpa színpadán áprilisban új életre kelti a legnemesebb közel-keleti zenei hagyományokat.

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Ajánló


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Egy vagyonos üzletember hirdetést ad fel: néhai üzlettársa fiát keresi, szeretné tisztességesen, rengeteg pénzzel megjutalmazni. Billy bejelentkezik, mint jogos örökös,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!