Program


A víz fölött járunk (Marcher sur l'eau)

A víz fölött járunk (Marcher sur l'eau)

Niger északi részén a globális felmelegedés áldozatává vált Tatiste falu a vízhez való hozzáférésért küzd. A 14 éves Houlaye, a többi fiatalhoz hasonlóan, minden nap kilométereket gyalogol a falu életéhez nélkülözhetetlen vízért. Ez a napi feladat megakadályozza őket többek között abban, hogy iskolába járjanak.

Tisztelt vásárló! Tájékoztatjuk, hogy a Magyarországi Francia Intézet - mint a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetségének keretén belül működő intézmény - tevékenysége nem tartozik a belföldi adórendszer hatálya alá, ezért a megvásárolt jegyeikről nem készül számviteli bizonylat.

Aktuális előadások



A víz fölött járunk - Dokumentumfilm, 2021, 89 perc |Tamasheq és francia nyelven, magyar és francia felirattal |R: Aïssa Maïga

Cannes-i Filmfesztivál, 2021: hivatalos programban bemutatva

Niger északi részén a globális felmelegedés áldozatává vált Tatiste falu a vízhez való hozzáférésért küzd. A 14 éves Houlaye, a többi fiatalhoz hasonlóan, minden nap kilométereket gyalogol a falu életéhez nélkülözhetetlen vízért. Ez a napi feladat megakadályozza őket többek között abban, hogy iskolába járjanak. A vízhiány a felnőtteket is arra kényszeríti, hogy minden évben elhagyják családjukat, hogy a határokon túl keressék a túlélésükhöz szükséges forrásokat. Ugyanakkor ez a régió egy több ezer négyzetkilométeres földalatti víztározó tóval rendelkezik.

„Dokumentum és fikció közötti film, mely kiemeli a víz fontosságát.”- Les Fiches du Cinéma

Marcher sur l’eau |Documentaire, 2021, 89’ ; R : Aïssa Maïga |Tamasheq, Français, sous-titres hongrois et français

Séléction officielle Festival de Cannes 2021

Au nord du Niger, le village de Tatiste, victime du réchauffement climatique, se bat pour avoir accès à l’eau. Chaque jour, Houlaye, 14 ans comme d’autres jeunes, marche des kilomètres pour aller puiser l'eau, essentielle à la vie du village. Cette tâche quotidienne les empêche, entre autres, d'être assidus à l'école. L'absence d'eau pousse également les adultes à quitter leur famille chaque année pour aller chercher au-delà des frontières les ressources nécessaires à leur survie. Pourtant, cette région recouvre dans son sous-sol un lac aquifère de plusieurs milliers de kilomètres carrés.

Presse : «Entre documentaire et fiction, un rappel essentiel sur l’importance de l’eau» Les Fiches du Cinéma

Ajánló


Shan zhong zhuan qi színes tajvani-hongkongi-dél-koreai fantasy, 192 perc, 1979 mandarin nyelven, magyar és angol felirattal

Singin' in the Rain színes amerikai musical, 103 perc, 1952 angol nyelven, magyar felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!