Program


A TÁNC VILÁGNAPJA
2

A TÁNC VILÁGNAPJA

A TÁNC VILÁGNAPJA
A XXI. A TÁNC FESZTIVÁLJA ELŐRENDEZVÉNYE

Április 29. 19.00
 több

Fiatal koreográfusok Veszprémben

Rajtad áll / Up to you

Ki dönti el, mit lehet és mit nem? A valóság és illúzió között húzódó végtelenül keskeny vonalon egyensúlyozva próbára tesszük a fizika törvényeit, a másik tűrőképességét, és mindent, ami próbára tehető. Kifordított viszonyok, különleges arányok, végtelen asszociációs lehetőségek.

A karakterek megformálásának kiindulópontja a természetesség. Az előadók nyilvánvalóan eltérő fizikai tulajdonságaikhoz képest- férfi/nő; 162/189 cm; 45/75 kg- a semlegességre törekszenek interakcióikban, a trükkökben és a táncban pedig arra keresik a választ, hogy a klasszikus szerepek fizikai megnyilvánulásukban felcserélhetők-e, illetve annak illúzióját meg tudják-e teremteni. 

Alkotók, előadók:

Simkó Beatrix, Csuzi Márton
Fény, színpadkép: Dömölky Dániel
Produkciós vezető: Vámos Janka
Mentor: Goda Gábor

Beat

A két előadó a mai társadalmunkra jellemző új kapcsolati formák megfelelőiként különböző táncnyelveket használva keresnek utakat egymás felé, a mozgás formaiságán keresztül mutatva be ezen útkeresés nehézségeit, abszurditását, és sokszor komikus pillanatait.

A bemutatott jelenetekben iróniával és humorral reflektálnak saját ritmus-, és jellembeli különbségeikre, illetve a világ folyton változó kapcsolati sémáira. Olyan táncformákat mutatnak be mondanivalójuk megjelenítésének eszközéül, melyek alapvetően határozták, illetve határozzák meg egy-egy kor szellemét. Használnak néptánc elemeket, diszkót, technot, hip hop-ot, twerk-et illetve egészen kis csoportokat érintő mai táncokat is, mint például a hardcore dance-t. A felsorolásban szereplő, egymástól nagyon különböző tánc és zenei stílusokat Porteleki Áron zeneszerző segítségével  fogják  össze. 

Alkotók, előadók:

Horváth Nóra, Ivanov Gábor
Zenei összeállítás: Porteleki Áron
Fénytechnika: Major Mátyás
Mentor: Rózsavölgyi Zsuzsa
Konzultáns: Mészáros Máté
Koncepció: Horváth Nóra

(12 éves kortól ajánlott)

 

Ajánló


2000-2020: 20 YEARS CHALLENGE!  Geszti Péter, Kozma Orsi, Váczi Eszter, Behumi Dóri, Dés…

A Győri Nemzeti Színház drámaíró versenye