Program


A TÁNC VILÁGNAPJA
2

A TÁNC VILÁGNAPJA

A TÁNC VILÁGNAPJA
A XXI. A TÁNC FESZTIVÁLJA ELŐRENDEZVÉNYE

Április 29. 19.00
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 29. hétfő, 19:00

Fiatal koreográfusok Veszprémben

Rajtad áll / Up to you

Ki dönti el, mit lehet és mit nem? A valóság és illúzió között húzódó végtelenül keskeny vonalon egyensúlyozva próbára tesszük a fizika törvényeit, a másik tűrőképességét, és mindent, ami próbára tehető. Kifordított viszonyok, különleges arányok, végtelen asszociációs lehetőségek.

A karakterek megformálásának kiindulópontja a természetesség. Az előadók nyilvánvalóan eltérő fizikai tulajdonságaikhoz képest- férfi/nő; 162/189 cm; 45/75 kg- a semlegességre törekszenek interakcióikban, a trükkökben és a táncban pedig arra keresik a választ, hogy a klasszikus szerepek fizikai megnyilvánulásukban felcserélhetők-e, illetve annak illúzióját meg tudják-e teremteni. 

Alkotók, előadók:

Simkó Beatrix, Csuzi Márton
Fény, színpadkép: Dömölky Dániel
Produkciós vezető: Vámos Janka
Mentor: Goda Gábor

Beat

A két előadó a mai társadalmunkra jellemző új kapcsolati formák megfelelőiként különböző táncnyelveket használva keresnek utakat egymás felé, a mozgás formaiságán keresztül mutatva be ezen útkeresés nehézségeit, abszurditását, és sokszor komikus pillanatait.

A bemutatott jelenetekben iróniával és humorral reflektálnak saját ritmus-, és jellembeli különbségeikre, illetve a világ folyton változó kapcsolati sémáira. Olyan táncformákat mutatnak be mondanivalójuk megjelenítésének eszközéül, melyek alapvetően határozták, illetve határozzák meg egy-egy kor szellemét. Használnak néptánc elemeket, diszkót, technot, hip hop-ot, twerk-et illetve egészen kis csoportokat érintő mai táncokat is, mint például a hardcore dance-t. A felsorolásban szereplő, egymástól nagyon különböző tánc és zenei stílusokat Porteleki Áron zeneszerző segítségével  fogják  össze. 

Alkotók, előadók:

Horváth Nóra, Ivanov Gábor
Zenei összeállítás: Porteleki Áron
Fénytechnika: Major Mátyás
Mentor: Rózsavölgyi Zsuzsa
Konzultáns: Mészáros Máté
Koncepció: Horváth Nóra

(12 éves kortól ajánlott)

 

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!