Program


A REMÉNYSÉG IMÁJA - Juraj Filas: Requiem - Nemzeti Énekkar, Kesselyák Gergely L/3

A REMÉNYSÉG IMÁJA - Juraj Filas: Requiem - Nemzeti Énekkar, Kesselyák Gergely L/3

Juraj Filas Requiemét, melynek alcíme A reménység imája, 2020-ban komponálta, a szeptember 11-ei merénylet 20. évfordulójának emlékére.

Aktuális előadások A REMÉNYSÉG IMÁJA

Juraj Filas (1955-2021) Kassán született, tanulmányait Prágában végezte, később maga is a prágai Zeneakadémia tanára lett. Zenei nyelve választékosan lírai, az európai tradíciók Beethoven, Verdi és Mahler által képviselt irányát követi. Jane Eyre-ről szóló operáját a Miskolci Bartók Plusz Operafesztivál pályázatára írta. 2021. szilveszterén koronavírus fertőzés következtében hunyt el New York-ban.

Requiemét, melynek alcíme A reménység imája, 2020-ban komponálta, a szeptember 11-ei merénylet 20. évfordulójának emlékére. Kesselyák Gergely írta róla: „Azt reméltem, együtt dolgozunk majd a Requiem bemutatóján, talán barátok is leszünk, és ráveszem, hogy írjon további operákat. Szerettem azt is, hogy olyan szépen beszél magyarul. Egy leendő barátot vesztettem el. Búcsúzóul a Requiem zárósorait idézzük: ‘Ego sum alpha et omega, resurrection, et vita!” (Én vagyok az alfa és az omega, a feltámadás és az élet!)

MŰSOR
Juraj Filas: Requiem – Magyarországi bemutató
 
KÖZREMŰKÖDIK
Cserna Ildikó – szoprán
Fekete Attila – tenor
Filip Bandzak – bariton
Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
 
VEZÉNYEL: Kesselyák Gergely

Ajánló


Lassan negyven éve, hogy elkezdtem írni a szövegeket, majd Póka Egon neki látott a megzenésítésnek. Kőbányai konyhájukban, akusztikus gitáron mutatta…

Az Agorában a 2023-as esztendőt is – híven a hagyományokhoz – Tatabánya Város Fúvószenekara Újévi koncertjével, s annak ráadásával indítjuk.

GOSPEL KARÁCSONY 2022 Töltse meg szívét melegséggel örökzöld gospel és karácsonyi dalok által élőben a Földi Imre Sportcsarnokban! Páratlan karácsonyi…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!