Program


A padlás
11

A padlás

Mit és kiket rejt a varázslatos és legendás padlás? Időutazás ég és föld között, retró hangulatban, generációkat összekötő történettel, amelyben élő zenekari kísérettel szólalnak meg olyan slágerré vált dalok, mint a Fényév távolság, az Örökre szépek vagy a Szilvásgombóc.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. május 24. hétfő, 19:00

Presser Gábor – Sztevanovity Dusán – Horváth Péter: A padlás
Félig mese, félig musical

Mit és kiket rejt a varázslatos és legendás padlás? Időutazás ég és föld között, retró hangulatban, generációkat összekötő történettel, amelyben élő zenekari kísérettel szólalnak meg olyan slágerré vált dalok, mint a Fényév távolság, az Örökre szépek vagy a Szilvásgombóc.

A soproni előadás 1986-ba viszi vissza a történetet, azokba a nyári hónapokba, amikor Presser Gábor és Sztevanovity Dusán megírta a művet. A darab egy soproni padláson játszódik, ahol a Rádiós – egy nagy tudású, fiatal feltaláló, később Nobel-díjra esélyes tudós – dolgozik és találkozik a szellemvilág képviselőivel. Az előadásban egymás mellett, egymást átszőve létezik a mese, a transzcendens világ és a valódi kordokumentum: megidéz egy valóságos létállapotot, ugyanakkor – a jó meséhez illően – elvégzi a valós világ korrekcióját is, s így még a gonosztevők lelke is megjavítható.

Rendező: Pataki András (Jászai-díjas)

Ajánlatunk


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

A történetben egy maréknyi árva gyerek kószál a háborús front kellős közepén biztonságra, hajlékra és élelemre vágyva. Céljuk a túlélés, kilátásaik azonban nem túl biztatóak. Útjuk során nemcsak ellenséggel, de jóakarókkal is találkoznak, akik segítenek meglátni az emberséget a legembertelenebb időkben is. Hűség, barátság, bátorság csak néhány a megszerzett kincsek közül, amikre bukkannak kis hőseink, valahol Európában vándorolva. A Valahol Európában az azonos című film musical-adaptációja, ami színházunk egykori igazgatója, Korcsmáros György írói örökségét is őrzi.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Ajánló


A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab…

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!