Program


Patrick Süskind: A nagybőgő - Monodráma Klem Viktor előadásában - Lakásszínház

Patrick Süskind: A nagybőgő - Monodráma Klem Viktor előadásában - Lakásszínház

„Létezhet zenekar prímhegedű nélkül, fúvósok nélkül, rézfúvósok, üstdob nélkül, de nem létezhet nagybőgő nélkül.”
A nagybőgő egy közvetlen beszélgetés a zenész és a néző között. A nagybőgős őszintén vall az életéről, szerelméről, a zenéhez, társadalomhoz fűződő viszonyáról, gyengeségeiről, vagy éppen játszik a hangszerén.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 13. szerda, 19:00

Zenész főhősünk úgy vélekedik saját hangszeréről, hogy a zenekarban toronymagasan a legfontosabb hangszer, pedig nem is látszik meg rajta. Magányos elmélkedése során kiderül, hogy valójában gyűlöli a nagybőgőjét, sőt maga a hangszer minden frusztrációjának fő okozója. A kérdés az, hogy képes-e változtatni életén és titkon imádott fiatal szoprán énekesnő figyelmét végre felkelteni.

Patrick Süskind méltán kedvelt „A nagybőgő” című egyszereplős művében humorral, iróniával ábrázol egy félresiklott életet, Klem Viktor színművész tolmácsolásában.

 

Alkotók:

Klem Viktor színművész

Indali Klára fordítását felhasználva, a szövegkönyvet készítette: Ivanyos Ambrus

Nagybőgő „coach”: Lombos Pál

Díszlet: Horgas Péter

Jelmez: Szlávik Juli

Rendező: Radnai Márk

 

Az előadást megelőzően egy exkluzív sétára is válthatnak jegyet a De la Motte-Beer-palota festett barokk szalonjaiba!

Az építtetői nevét őrző palota a Budavári Palotanegyedben, a Dísz téren áll. A szerény külsejű épület legpompásabb dísze az emeleti síkmennyezetes „emphilade” vagyis az egy tengelyre felfűzött öt szobából álló barokk térsor.

1773-ban a De la Motte család eladta az épületet Beer József Kajetán császári és királyi katona-gyógyszerésznek. A patikus nevéhez fűződik a barokk motívumokkal, és képi ábrázolásokkal díszített térsor létrehozása. A díszítőfestések sokáig rejtve maradtak az évszázadok során rájuk festett rétegek alatt. A második világháborúban a palota bombatalálatot kapott, majd a végső helyreállítás 1963 tavaszán fejeződött be. Ekkor a födémcsere előtti kötelező falkutatás során a kutató sávokban előbukkantak a falfestések, majd mintegy 15 réteg festés eltávolítása után előtűnt a korabeli barokk díszítőfestés. A feltárt felület mennyiségében és tematikájában is példa nélküli a budavári polgári építészetben.

A nagybőgő című lakásszínházi előadás előtt bejárjuk a palota falképekkel díszített szalonjait, hogy megismerjük a különlegesen izgalmas épület történetét.

 

Találkozó helyszíne: 1014 Budapest, Dísz tér 15.

Időpontja: 17:45

A tárlatvezetés kezdete: 18:00

A tárlatvezetés vége: 18:30

 

Ajánlatunk


zenés átirat két részben

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!