Program


A művészet templomai: Impresszionista ritkaságok

A művészet templomai: Impresszionista ritkaságok

olasz ismeretterjesztő film, 80 perc, 2020
eredeti nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 12. hétfő, 14:00

Rendező: Daniele Pini

Szereplők: Claire Durand-Ruel, Marianne Mathieu

Ötven, a közönség által eddig még nem látott mestermű a világ leglátogatottabb kiállításairól, Manet-től, Caillebotte-tól, Renoirtól, Monet-tól, Cézanne-tól, Signactól, Sysley-től és Berthe Morisot-tól.

Az alkotás az impresszionizmus által elindított művészeti forradalom történetét beszéli el ötven, a nyilvánosság elől korábban elzárva tartott, rendkívül értékes festményt bemutatva, amelyeket első alkalommal a római Palazzo Bonaparte-ban állítottak ki. Hogyan látták az impresszionisták a világot? Milyen reakciókat váltott ki a munkásságuk? Miként váltak mindössze pár év alatt a kritikusok és a közönség által elutasított kívülállókból minden idők egyik legnépszerűbb művészeti irányzatának képviselőivé?

A kiállítás két kurátora, Claire Durand-Ruel és Marianne Mathieu kalauzolja végig a nézőt e kanyargós ösvényen: felváltva csodálhatjuk meg a festményeket, és hallgathatunk meg szakértői elemzéseket történészektől, művészektől és a modern festészet, valamint a vizuális kultúra jelentős alakjaitól. A kiállítás festményeit (Manet, Caillebotte, Renoir, Monet, Cézanne, Signac, Sisley és Berthe Morisot műveit), az impresszionista mozgalom e különlegességeit egy-egy mélyreható elemzés mutatja be, közelebb hozva hozzánk alkotóikat.

Ajánlatunk


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

A Rumini a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének, Berg Juditnak a legismertebb műve, melyet évről-évre több ezer magyar gyerek olvas kötelező irodalomként az alsó tagozatban.

Ajánló


A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!