Program


A miniszter félrelép (16+)

A miniszter félrelép (16+)

Richard Willey a kormány egyik ambiciózus minisztere gáláns kalandra készül. Azt tervezi, hogy Jane Worthingtonnal az ellenzéki frakció vezetőjének titkárnőjével egy romantikus éjszakát tölt el a patinás Westminster Hotelben. Ám az éjszaka rosszul kezdődik. Először is felfedeznek egy hullát, akivel a lakosztály ablaka végzett..

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 29. vasárnap, 19:00

Ray Cooney: A miniszter félrelép
bohózat két felvonásban
Az előadás időtartama: 2 óra 10 perc (egy szünettel)

A miniszter félrelép című bohózat történetét nagyon sokan ismerik a darabból készült filmből. A szerző, Ray Cooney, sem ismeretlen a pécsi közönség előtt, hiszen pár éve a Vészhelyzetben (Család ellen nincs orvosság) című bohózatát nézve csapkodták a “mellettünk ülő térdét” a nevetéstől, talán nem illetlenség, ha azt mondjuk a röhögéstől! És ez nem lesz másként most sem!

Richard Willey a kormány egyik ambiciózus minisztere gáláns kalandra készül. Azt tervezi, hogy Jane Worthingtonnal az ellenzéki frakció vezetőjének titkárnőjével egy romantikus éjszakát tölt el a patinás Westminster Hotelben. Ám az éjszaka rosszul kezdődik. Először is felfedeznek egy hullát, akivel a lakosztály ablaka végzett. Kétségbeesetten próbálják megoldani ezt a rendkívüli szituációt. Richard segítségül hívja parlamenti titkárát, George Pigdent aki, Richard hazugságainak következtében, egyre jobban belebonyolódik a kínos helyzetbe. A rossz még rosszabbra fordul Ronnienak, Jane féltékeny férjének megjelenésével. Ezenkívül a szálloda személyzete, Mr. Willey felesége és egy ápolónő gondoskodnak arról, hogy a kétségbeejtő helyzet megoldhatatlanná váljon.

Szereposztás:
Richard Willey, miniszter................... Vidákovics Szláven
George Pigden, a titkára................... Lipics Zsolt
Jane Worthington.............................. Györfi Anna
Pamela Willey, Richard felesége....... Stubendek Katalin
Miss Foster, ápolónő......................... Darabont Mikold
Ronnie, Jane férje............................. Józsa Richárd
A szállodaigazgató............................ Götz Attila
A főpincér.......................................... Bera Márk
A szobalány....................................... Unger Pálma
A hulla............................................... Széll Horváth Lajos

Díszlet- és jelmeztervező: Túri Erzsébet
Rendezőasszisztens: Kiss Hédi
Súgó: Juhász Piroska
Ügyelő: Markó Rita
Fordította: Ungvári Tamás
Rendező: Böhm György

Ray Cooney engedélyét a Ray Cooney Plays (UK) és a Hofra Kft. közvetítette.

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Ajánló


A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig…

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!