Program


Georgita Máté Dezső - Zsigó Anna: Kereki
8

Georgita Máté Dezső - Zsigó Anna: Kereki

Georgita Máté Dezsőt számos Dollár Papa Gyermekei társulat előadásban láthattuk színészként a Trafóban, ez az első rendezése egy Kereki nevű faluról és lakóiról.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 15. csütörtök, 20:00

A Manna bemutatja: Kereki

Kereki (a korabeli forrásokban: Quereki) Külső-Somogyban, a földkéreg törésvonala mentén fekszik, áthalad rajta a 6505-ös számú országút. Elnevezése a kerekerdőből származik. A község határában szalad a Séd patak. A falu fölött, a Levelesi erdőben látható egy 13. sz.-i várrom, ami a település legfőbb látványossága. Vasútállomás nincs. A faluban megtalálható vegyesbolt, kocsma, római katolikus templom és az ország első egzotikus díszmadár-parkja. Lakosainak száma 535 fő. Ebből óvodás 17 fő, iskolás 38 fő, munkanélküli 47 fő, nyugdíjas 176 fő plusz-mínusz egy fő.

2020. július 20-án 19 óra 33 perckor Kereki fölött tisztán kivehető az Újhold keskeny sarlója a Rák 28. fokán, miközben ezzel pontosan egy időben a Szaturnusz szembenállásba kerül a Nappal és fényereje megnövekszik. Két nappal később a Nap belép az Oroszlán jegyébe. Mindeközben a Mars folyamatos előretartó mozgást végez a Halak csillagjegyben. Ugyanebben az időszakban 25 üstökös tűnik fel az égen, de közülük csupán egyetlen egy megfigyelésére van lehetőség házilag, kisméretű távcsővel.

Írta: Georgita Máté Dezső és Zsigó Anna
Játsszák: Szabó Zola, Baradlay Viktor
Zene: Csizmás András
Látvány: Jeli Luca
Dramaturg: Zsigó Anna
Asszisztens: Georgita Boglárka
Rendezte: Georgita Máté Dezső

Külön köszönet: Messaoudi Emina, Pallag Melitta, Téri Gáspár, Szász Dániel, Lakatos Dániel
Támogatók: NKA, EMMI és az EMET

Ajánlatunk


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!