Program


A magyar grafika... - Révész  Emese művészettörténész előadása: Kondor Béla

A magyar grafika... - Révész Emese művészettörténész előadása: Kondor Béla

A magyar grafika nagy generációja a hatvanas években
Dr. Révész Emese művészettörténész, egyetemi docens előadás-sorozata

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 16. szerda, 18:30

A magyar grafika... - Révész Emese művészettörténész előadása: Kondor Béla

Az 1960-as évek a magyar művészi grafika virágkora volt. A klasszikus grafikai technikákat kiválóan ismerő mesterek léptek színre, a hazai és nemzetközi színtéren egyaránt sikereket aratva mívesen megformált rézkarcokkal, linómetszetekkel és litográfiákkal. Szürreális, szimbolista kompozícióikat részletgazdag, figuratív, elbeszélő előadásmód jellemezte. A művészi grafika és könyvillusztráció kibontakozását a Kádár-kori állami mecenatúra intézményrendszere is felkarolta és segítette. Az előadás-sorozat a korszak jelentős grafikai életműveibe enged bepillantást, Kondor Béla, Gross Arnold, Rékassy Csaba és Würtz Ádám művészetét bemutatva. Olyan terület ez, amely napjainkban került ismét a műkedvelők és gyűjtők figyelmének középpontjába.

Apokalipszis most – Kondor Béla grafikai művészete
Kondor Béla nemzedéke legnagyobb hatású képalkotója volt, ahogy egy méltatója fogalmazott: „igazi tragikus zseni”. Képi univerzumának részleteit elsősorban rézkarcain dolgozta ki. Stílusának legfőbb sajátossága a régi és új, magasztos és démoni, klasszikus és groteszk egyéni ötvözete volt. Dürer örökségének feltámasztása a szputnyikok árnyékában. 


További előadások:

2020. október 7., szerda
A művészet kertje – Gross Arnold rézkarcai

2020. november 12., csütörtök    
A labirintus menedéke – Rékassy Csaba művészete

2020.december 2., szerda        
Groteszk szépség – Würtz Ádám grafikai művészete

Ajánlatunk


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Ajánló


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!