Program


A látás zavarai, gyógyítás módjai, Dr. Elek Ilona előadása

A látás zavarai, gyógyítás módjai, Dr. Elek Ilona előadása

Gödöllői Akadémia 2020. 1. félév 3. előadása
F62 Rendezvény- és kiállítóterem
Esemény kezdése: 2020. 03. 20. (péntek) 16.00

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 20. péntek, 16:00

Az egészségügy legrangosabb kitüntetésével, a Batthyány-Strattman László - Díjjal ismerte el a szaktárca dr. Elek Ilona szemész főorvos több mint négy évtizedes orvosi munkáját. Tőle hallhatunk előadást a szemről, a látásról, rajzokkal illusztrálva. Az előadást maguk az érdeklődők színesíthetik a témához kapcsolódó kérdéseikkel.

A szem a legfontosabb érzékszervünk: A külvilágról érkező információk 75 - 85 %-át látás útján nyerjük.

A szemgolyóban keletkező képet a látóideg a látópályán keresztül közvetíti az agyunkba, ahol az információk térbeli képpé alakulnak. A jó minőségű információhoz tehát ép szemgolyó: tiszta fénytörő-közegek, optimális optikai viszonyok = helyes fénytörés, ép retina, az éleslátás helyén (sárgafolt) jó felbontóképesség, jól működő látóideg szükséges, továbbá az, hogy a képet a megfelelő agykérgi területek jól fel tudják dolgozni.

Ha ezek közül a feltételek közül valamelyik nem teljesül, jön létre a látás zavara, ami lehet egyszerű optikai hiba: szemüvegre van szükség, de lehet az a fénytörő-közegek homály (pl. szürkehályog), az ideghártya és / vagy az éleslátás helyének vérkeringési zavara, vagy a látóideg működési zavara szembetegség (pl zöldhályog) vagy idegrendszeri betegség (agyvérzés, daganat, stb.) következtében. Ezek gyógyítása lehet megelőzés, lehet szemüveg-felírás, lehet szemcsepp, lehet műtét, lehet lézeres beavatkozás, de lehet a szemgolyó belsejébe adott injekció is - természetesen a betegség és a beteg igényei szerint.

 

 

 

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Ajánló


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!