Program


A kis villanyzenész – „Hibrid” hang / HANG-SZER-SZÁM
2

A kis villanyzenész – „Hibrid” hang / HANG-SZER-SZÁM

Ezúttal szó esik arról, hogyan épülhet egy teljes zenemű egyetlen hangszer, mondjuk, egy fuvola vagy egy különleges népi hangszer hangjára, és megismerjük azokat a gyakran alkalmazott módszereket is, amelyek segítenek abban, hogy az akusztikus zenét új, „divatos” köntösbe öltöztessük.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 15. szombat, 11:00

A kiHANG-SZER-SZÁM
A kis villanyzenész - „Hibrid” hang
Korosztály: 8-14 év

Meglepő lehet, pedig így van: az elektronikus eszközök közbeiktatásával módosított-manipulált zenét ma már a klasszikus zene önálló ágaként tartják számon világszerte. Ami valaha pusztán kísérletezésnek indult, mostanra magabiztosan van jelen a fősodorban is. De vajon mi történik a jól ismert akusztikus hangokkal, ha az elektronika segítségével megváltoztatjuk őket? Izgalmas variációk, meglepő együttállások születnek a fülünk hallatára, közben pedig rácsodálkozunk a hagyományos muzsika „új ruhájára” is.

A kis villanyzenész című sorozat célja, hogy a huszadik század közepén született, gyorsan népszerűvé vált elektroakusztikus zene történetével, jeles képviselőivel, jellegzetes módszereivel ismertesse meg a 8-12 éves korosztályt. Azokat a fiatalokat, akiknek a kezében már ott van az okostelefonnak látszó bonyolult számítógép, amely maga is elektronikus hangszerré tud változni. A „Hibrid” hang című második interaktív foglalkozás a hallásunkat megigéző kvadrofon hangzású térben zajlik: a hatás éppen olyan, mintha egy négycsatornás hanginstalláció kellős közepén ülnénk. Ezúttal szó esik arról, hogyan épülhet egy teljes zenemű egyetlen hangszer, mondjuk, egy fuvola vagy egy különleges népi hangszer hangjára, és megismerjük azokat a gyakran alkalmazott módszereket is, amelyek segítenek abban, hogy az akusztikus zenét új, „divatos” köntösbe öltöztessük. Megtudjuk, kik és hogyan írtak korábban elektronikus hangzású zenét, de szakértőink a perkusszív spektrumokról is beszélnek. És persze arról, ami az elektroakusztikus zenével ismerkedők számára talán a legizgalmasabb kérdés: hogyan és hányféleképpen tudja megváltoztatni az akusztikus hangszerek hangját az elektronika közbelépése?

Közreműködők:
elektronikus hangszerek - Janca Ákos
ütőhangszerek - Janca Dániel

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


2023. július 14., 15., 16. 21.00 esőnapok: 2023. július 17., 18.

Coleman és Valene, az apjukat nemrég egy különös baleset folytán elvesztett testvérpár egy Isten háta mögötti ír faluban, annak is a legszélén él. A nagy bánat közepette – amelyben a masszív alkoholista helyi pap, Welsh atya szeretne nekik vigaszt nyújtani – mindennapjaik nagy része egymás bosszantásával, hergelésével, átverésével és idegesítésével telik.

Wolfgang Amadeus Mozart AZ ÁLRUHÁS KERTÉSZLÁNY Vígopera három felvonásban, két részben, olasz nyelven, magyar és angol felirattal

Ajánló


Wayne Eagling / Solymosi Tamás / Pjotr Iljics Csajkovszkij A DIÓTÖRŐ Mesebalett két felvonásban

írta: Bőhm György, Korcsmáros György dalok: Pásztor László – Jakab György – Hatvani Emese A Szép nyári nap című előadás…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!