Program


A csodatevő lány - Sopron Balett - Sissi Őszi Tánchét

A csodatevő lány - Sopron Balett - Sissi Őszi Tánchét

A Sopron Balett tánc/színházi nevelési előadása
Táncjáték a kitartás, a türelem, a bizalom és az elfogadás erejéről, valamint a saját börtöneinkből való szabadulás csodájáról.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 20. szerda, 15:00

Helen fogyatékkal élő kislány: nem hall, nem lát, és nem tanul meg beszélni. Semmiféle kommunikációra nem képes a környezetével. A kétségbeesett szülők új nevelőnőt fogadnak mellé, aki iszonyatosan kemény munkával, hihetetlen akaraterővel és következetességgel megtanítja Helent a legelemibb szabályokra s arra, hogy érzelmeit ki tudja fejezni. Alekszej Batrakov koreográfiája erről a gyötrelmes, mégis felemelő munkáról, az önmagunkba vetett hit, a kitartás, a türelem, a megértés az elfogadás erejéről, valamint a saját börtöneinkből való szabadulás lehetőségeiről beszél a tánc nyelvén. 

 

Az előadás táncszínházi nevelési foglalkozás keretei között zajlik, a foglalkozást Németh Ervin dramaturg tervezte és vezeti.

 

Táncolják: Rudisch Boglárka, Szalai Dóra, Szabó Barbara Szofia, Horváth Renáta, Vaszilij Nyemcsinov, Alekszandra Tyeplih, Bogdan Holomej / Füsi Zsolt, Andrej Potapov

 

Koreográfus–rendező: Alekszej Batrakov

Dramaturg, foglalkozásvezető: Németh Ervin

 

Hang: Orbán Bence

Díszletező, kellékes: Vezdén József, Polgár Patrik

 

A tánc/színházi nevelési programon egy iskolai csoport vesz részt, de megfigyelőként a közönség soraiba várunk szeretettel minden, a téma és a műfaj iránt érdeklődő nézőt.

 

Az előadás hossza 95 perc.

 

A Sopron Balett a Soproni Petőfi Színház tánctagozatából alakult önálló társulattá 2014 augusztusában. A társulat minden évadban képviselteti magát egy-egy új bemutatóval a Soproni Petőfi Színház repertoárjában, emellett közreműködik a színház zenés és prózai előadásainak színrevitelében is. A tánctagozat vezetője Demcsák Ottó Harangozó-díjas táncművész, koreográfus.

 

Sissi Őszi Tánchét

November 16. és 23. között nyolcadik alkalommal rendezik meg a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivált a hetedik kerületben.

A program idén ismét a vidéki – miskolci, egri, dunaújvárosi és kecskeméti - táncműhelyeket állítja fókuszba, de a meghívottak közt szerepel az alig több mint egy éve alakult Székesfehérvári Balett Színház is.
Kiemelt figyelmet kapnak idén a fiatal tehetségek és az ifjú közönség megszólítása, így a programban szerepel egy tánc/színházi nevelési előadás, a Pécsi Művészeti Szakgimnázium estje, a fesztivál zárásaként pedig a Közép-Európa Táncszínház érkezik az IKF, azaz Ifjú Koreográfusok Fóruma bemutatóval.

 

 

Ajánlatunk


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!