Program


A bor filozófija - Rátóti Zoltán és Huzella Péter estje

A bor filozófija - Rátóti Zoltán és Huzella Péter estje

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 18. péntek, 19:00

HUZELLA PÉTER - RÁTÓTI ZOLTÁN

A bor filozófiája

Hamvas Béla felvidéki magyar iró közismert könyvéből készült a szerkesztett változat amit látni fognak.
Ebből emeltünk ki néhány mondatot, nevezetesen a bor szertartástana fejezetből:

"Ez a rész vizsgálat tárgyává teszi hogy az ember mikor igyon, mikor ne. Hogyan igyon? Miből igyon? Egyedül, kettesben, férfival vagy nővel? Beszél a bor a munka, a bor és a séta, a bor és a fürdő,a bor és az alvás,a bor és a szerelem kapcsolatáról.Szabályokat tartalmaz, arra vonatkozóan milyen alkalommal milyen bort kell inni, mennyit, milyen ételekre, milyen helyeken és milyen keverésben?"
Mindezt sok humorral hallgathatják Rátóti Zoltán Jászai –díjas, Érdemes és Kiváló művész előadásában. Méltó partnere Huzella Péter aki Kossuth –díjas zenész, gitáron énekével színesebbé teszi az előadást.


Hamvas gondolatai mellett Balassi Bálint, Csokonai Vitéz Mihály, Vörösmarty Mihály, Petőfi Sándor, Márai Sándor, Zalán Tibor énekelt versei, valamint népdalok, kocsmadalok és diákdalok csendülnek fel az est során. Az előadást Márai szövegek keretezik, közöttük hangzanak el Hamvas Béla: A bor filozófiája című könyvének fontos részei és énekelve a magyar költészet klasszikus és mai boros versei.

 Jegyár: 

4500Ft - 4100 Ft

Ajánlatunk


A Tosca az egyik legszebb és legelragadóbb mű az opera történetében. Lebilincselően izgalmas alkotás a szeretetről, harcról, féltékenységről.

11.00 Vuk, a kis róka - zenés meseszínházi előadás egy részben. Vuk története mind a gyerekek, mind a felnőttek körében nagy népszerűségnek örvend a mai napig. Fekete István regényéből készült magyar rajzfilmet 1981-ben mutatták be először, melynek főszereplője Vuk, a kis róka.

SZENT EFRÉM FÉRFIKAR Sztárvendég: VICTOR SOLOMON 20 éves jubileumi kórusgála 400 fellépővel, meghívott vendégekkel

Ajánló


A Cotton Club Singers 2022-ben 15 év szünet után feléleszti a legsikeresebb koncertshow-ját, az ABBA-JAZZ-t.

Korunk egyik legnagyobb karmestere, Sir John Eliot Gardiner a historikus előadásmód területén olyan zeneszerzők specialistája, mint Monteverdi, Bach, Mozart, Beethoven,…

A mű hiteles irodalmi alapanyagokból, levelezésből táplálkozik, kifejezetten tanító jellegű alkotás, melynek kiemelkedő értéke számunkra az, hogy a szerző magyar,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!