Program


A barokk opera mint színpadi látványosság - Pintér Tibor zeneesztéta élő, online előadása

A barokk opera mint színpadi látványosság - Pintér Tibor zeneesztéta élő, online előadása

A Baráti Kör tavasszal új, háromrészes programsorozattal várja az érdeklődőket. Az élő, online Zene és képzőművészet-sorozat harmadik előadója Pintér Tibor zeneesztéta, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet, Esztétika Tanszék habilitált adjunktusa.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. május 12. szerda, 18:00

Hajlamosak vagyunk az opera műfajában elsődlegesnek tekinteni a zenét, hiszen a régebben színpadra állított előadásokból csak a zene és a szöveg maradt fent. A műfajra azonban a kezdetektől összművészeti alkotásként tekintettek. Előadásunkban a barokk operát mint színpadi látványosságot mutatjuk be. A centrálperspektivikus ábrázolás, a trompe l’oeil technika és a szenvedélyeket ábrázoló emberi gesztikuláció összességében mozgó festményként elevenedett meg a barokk színpadon. Ennek példáit illusztrálják a barokk színpadképek és a zenei részletek.

Előadó: Pintér Tibor zeneesztéta

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

zenés játék két részben

Ajánló


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!