Program


4:33 - Kelet-Nyugati Alkotóműhely // Grotowski next question

4:33 - Kelet-Nyugati Alkotóműhely // Grotowski next question

Előadásunk egy térkísérlet, mely a csönd különféle regisztereit térképezi fel egy rendhagyó színházi atmoszférában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 11. vasárnap, 16:00

Kelet-Nyugati Alkotóműhely - 4:33 // Grotowski next question

“Ha szakadékba nézel, a szakadék is visszanéz beléd” (Friedrich Nietzsche)
Hogyan születik a csendből beszéd, zene, ritmus, történet, dramaturgia, hogy lehet, hogy a csend ezek elengedhetetlen feltétele és mégis legnagyobb ellensége?

Előadásunk egy térkísérlet, mely a csönd különféle regisztereit térképezi fel egy rendhagyó színházi atmoszférában.

Az előadás inspirációja Samuel Beckett Zsarátnok című szövege, ami eredetileg rádiójátékként íródott. A történet dióhéjban Henry-ről szól, aki miután apja a tengerbe fulladt, folyamatosan hallja a víz zúgását. Hogy ezt elnyomja, zajt kelt, beszél, történeteket talál ki. Erre a folyamatos beszélhetnékjére aztán rámegy az emberekkel való minden kapcsolata.

Ezt a zajt mi a színházi térben uralkodó csenddel helyettesítettük.

A halott apa rezzenéstelen tekintete, ami elől a beszédbe, a történetekbe menekül Henry, maga a színházi szituáció: a néző ül és vár, hogy a színpadon történjék valami. Henry azért beszél és azért cselekszik, hogy ennek a tekintetnek a nyomását csökkentse. S az, hogy Henry a színházi térben uralkodó csend bekövetkezése ellen monológot mond, karakterekre bomlik, párbeszédbe kezd, jelenetet rendez, így születik meg maga az előadás.

A performance célja a nézővel a tér és a figyelem egy másfajta minőségének megismertetése.

Alkotók:
Szigeti Bálint Barabás, Huszerl Bence, Salamon Eszter, Mató János, Sajti Kinga

Az előadás hossza: Kb: 45 perc
/fotó: Petrecz Orsolya /

Ajánlatunk


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Ajánló


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!