Program


14. Román Filmhét: 4 hónap, 3 hét, 2 nap

14. Román Filmhét: 4 hónap, 3 hét, 2 nap

Román filmdráma, 113 perc, 2007
Román nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 20. szerda, 20:00

Rendező: Cristian Mungiu

Szereplők: Anamaria Marinca, Laura Vasiliu, Vlad Ivanov, Alexandru Potocean, Ion Sapdaru

 

Otilia és Gabita szobatársak egy kollégiumban, egy egyetemre járnak. Egy romániai kisvárosban vagyunk a kommunizmus utolsó éveiben. Otilia kivesz egy szobát egy olcsó szállodában. Délután egy bizonyos Bebe úrral van találkozója. Gabita terhes, az abortuszt tiltja a törvény. Még egyikük sem volt soha ilyen helyzetben. Bebe úr elvállalja az illegális műtétet.

Cristian Mungiu első nagyjátékfilmjével végigtarolta az európai fesztiválokat: Cannes-ból elhozta az Arany Pálmát és a nemzetközi kritikusok (FIPRESCI) díját, a San Sebastian-i Filmfesztiválról is FIPRESCI-díjjal távozott, majd két is elnyerte az Európai Filmdíjat.

Ajánlatunk


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!