Program


10. Egri Érsekkerti Nyári Játékok / Pinokkió / zenés mesejáték

10. Egri Érsekkerti Nyári Játékok / Pinokkió / zenés mesejáték

Az öreg Dzsepettó mester, farönkből, farag magának egy bábut öreg napjaira, aki olyan élethűre sikeredik, hogy egyszer csak feléled. S azon nyomban útra is kel, hogy megismerje a világot. Vándorlása során találkozik jó szándékú, álszent és buta alakokkal, akik – így vagy úgy – de befolyásolják sorsa alakulását.

10. Egri Érsekkerti Nyári Játékok / Pinokkió / zenés mesejáték

Pinokkió történetét mindenki ismeri. Az öreg Dzsepettó mester, farönkből, farag magának egy bábut öreg napjaira, aki olyan élethűre sikeredik, hogy egyszer csak feléled. S azon nyomban útra is kel, hogy megismerje a világot. Vándorlása során találkozik jó szándékú, álszent és buta alakokkal, akik – így vagy úgy – de befolyásolják sorsa alakulását. A fafejű figura hihetetlen, mulattató és tanulságos kalandokba keveredik, s míg újabb és újabb próbatételekkel szembesül, lassan igazi kisfiúvá érik. Persze mindez nem megy zökkenőmentesen, hiszen mindent meg kell tanulnia a világról, és persze magáról. Fel kell ismernie a különbséget a jó és a rossz között, le kell győzni a kíváncsiság a hiszékenység és az önzés újabb és újabb késztetését, s gyakran a saját hibáiból kell megtapasztalnia, hogy az emberré válás milyen bonyolult és nehéz folyamat… Pláne, hogyha fabáb az illető!

A fából faragott kisfiú hihetetlen, mulattató és tanulságos kalandjai olyan világba csalogatják a publikumot, amely – bár mesebeli – valóságos problémákat boncolgat. Hisz mindannyiunkban benne van egy fafejű báb, aki szeretné a maga útját járni, szabályok, korlátok nélkül, szabadon élni, és azt tenni, amit csak akar. Aztán ha ezáltal néha szamarakká leszünk… Az bizony megeshet! Az vesse ránk az első IÁ-t, akivel ez még nem történt meg! De ez nem is olyan nagy gond. Hisz a lényeg, hogy bármilyen fafejűek is vagyunk, egy emberi mindig maradjon bennünk: mégpedig a SZÍV! A mesejátékot, a kedves dalok, a
színes, látványos jelmezek, a humoros helyzetek és figurák teszik a kicsik, és a nagyobbacskák számára is felejthetetlen élménnyé.

Akik az előadás sikerén dolgoznak

A mesejátékot írta: Carlo Collodi-Litvai Nelli-Székely Iván

Szereplők:
Koncsos Emese, Fehér István, Baráth Zoltán, ér Gabriella, Soós Diána, Szőke Andrea, Szél Anikó, Várhelyi Áron

Rendező, díszlet: Pálfi Zoltán
Zenei vezető: Csüllög Judit
Jelmez: Kovács Tímea, Szőke Andrea
Koreográfus: Kelemen Dorottya
Rendezőasszisztens: Várhelyi Orsolya

Ajánló


A Medikus Zenekar a Semmelweis Egyetem rendezvényeinek rendszeres résztvevője, de nagy sikerrel szerepeltek…

Egy igazi állócsillag 1970. szilveszterén vált országosan ismertté, amikor éjfél előtt pár perccel…

Tavalyi állótapsos fogadtatása után az idén 40 éves Győri Balett repertoárja legújabb gyöngyszemével,…