művész


Thomas Piffka

Thomas Piffka

Magánénekes, tenor.

Tanulmányait a Kölni Konzervatóriumban végezte, ahol többek között Josef Metternich volt a mestere. Főiskolai éveitől kezdve a mai napig fellép számos híres operaházban hazájában és külföldön egyaránt, például a berlini Állami Operában, a milánói Scalában, a Salzburgi Ünnepi Játékokon, a bécsi Fesztiválheteken, a lyoni, a dijoni,…
 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Magánénekes, tenor.

Tanulmányait a Kölni Konzervatóriumban végezte, ahol többek között Josef Metternich volt a mestere. Főiskolai éveitől kezdve a mai napig fellép számos híres operaházban hazájában és külföldön egyaránt, például a berlini Állami Operában, a milánói Scalában, a Salzburgi Ünnepi Játékokon, a bécsi Fesztiválheteken, a lyoni, a dijoni, a malmői, a gothenburgi operában, a cagliari Teatro Liricóban, a Palm Beachj-i Operaházban, a berni, bázeli, grazi, St. Gallen-i és a kölni operaházban, Weimarban, Lipcsében, a berlini Vígoperában, a wiesbadeni Állami Színházban, valamint a Nemzetközi Májusi Fesztiválon, a karlsruhei Állami Operában, az esseni, dortmundi, gieseni, kasseli operaházban, a bécsi Volksoperben és Luxemburgban.

A 2009/10-es évadban Piffka nagy sikerrel debütált Alwa szerepében (Lulu) a lyoni Operában, majd ugyanebben a szerepben fellépett a milánói Scalában, Bécsben, valamint egy új produkcióban Marc Albrecht vezényletével a Salzburgi Ünnepi Játékokon, amelyről DVD-felvétel is készült. Ugyanebben a szezonban színpadra lépett Erik (A bolygó hollandi), Kalaf (Turandot), Florestan (Fidelio), Izmáel (Nabucco) és Don José (Carmen) szerepében is.

A 2010/11-e évadban Izmáel, Don José, Edwin (Csárdáskirálynő) és Tamino (A varázsfula) szerepét énekelte Essenben, egyebek mellett Pinkerton (Pillangókisasszony) szerepét Malmőben, Kalafét a dijoni operaházban, Erikét a cagliari Teatro Liricoban, továbbá Claire Quilty szerepében Shchedrin Lolita című operájának bemutatóján a wiesbadeni Nemzetközi Májusi Fesztiválon.

2011/12-ben először Florestan szerepében lépett fel a wiesbadeni Hesseni Állami Színházban, majd Hoffmann (Hoffmann meséi) szerepére kérték fel Essenben, illetve Guido Bardi szerepére (Firenzei tragédia) Lyonban. A Berlini Állami Operában Alwa szerepében lépett színpadra Andrea Breth új rendezésében Daniel Barenboim vezényletével, majd Erik szerepét énekelte a kölni operában.

A 2012/13-as évadban visszatért Essenbe, ahol Hoffmann, Tamino és Pinkerton szerepében láthatta közönség. A Baseli Színházban az Apa szerepét énekelte A homokember bemutatóján, majd Paolót (Fosca) alakította Gießenben. Az évad során színpadra lép még a Kapitány szerepében (Wozzeck) a kölni operában, Elemer grófként (Arabella) a barcelonai Gran Teatre del Liceu-ban, a Berlini Állami Operában pedig Alwát alakítja.

Thomas Piffka kiterjedt repertoárjának további szerepei többek között Matteo (Arabella), Szu Csong herceg (A mosoly országa), Narraboth (Salome), Borisz (Katja Kabanova), Orfeusz (Orfeusz az alvilágban), Malandrino (Haramiacsínyek), Hans (Az eladott menyasszony), Max (A bűvös vadász), Werther (Faust), Stewa (Jenufa), Zedlau gróf (Bécsi vér), Alfonso (Alfonso és Estrella), Der Graf von Luxemburg, Márki (A játékos), Tasziló (Marica grófnő), Octavio (Giuditta), Hoffegut (A madár) és Giovanni (Mona Lisa).
R. Strauss: Ariadné Naxosban

R. Strauss: Ariadné Naxosban

Magyar Állami Operaház
  • Tenor - Bacchus
Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!