művész


Gösch Sera

Gösch Sera

magánénekes

 

szoprán 

 

Sera Gösch isztambuli, majd bécsi tanulmányai után 2012 és 2015 között a bécsi Volksoper szerződtetett tagja. 2015-től kezdve szabadúszóként dolgozik, pályájának kezdetén Bécs sokáig központi szerepet játszott karrierjében: 2012 és 2017 között fellépett…
 Tovább

Aktuális programok


Salome

Zenedráma egy felvonásban, német nyelven, magyar és angol felirattal

magánénekes

 

szoprán 

 

Sera Gösch isztambuli, majd bécsi tanulmányai után 2012 és 2015 között a bécsi Volksoper szerződtetett tagja. 2015-től kezdve szabadúszóként dolgozik, pályájának kezdetén Bécs sokáig központi szerepet játszott karrierjében: 2012 és 2017 között fellépett a Bécsi Zeneegylet Aranytermében, a Konzerthaus Nagytermében, a Bécsi Állami Operaházban, a Hofburg császári palotában, a Jeruzsálemi Tavaszi Fesztiválon pedig a bécsi Opera kórusa kísérte. Majd egyre több országból kap felkérést, így például 2015-ben Ljubljanában Alban Berg Lulu-szvitjét énekelte a Szlovén Filharmonikus Zenekarral Keri-Lynn Wilson vezénylete alatt, valamint koncertezett a New York-i Lincoln Centerben, Washingtonban és Philadelphiában. A következő évben az Egyesült Államok mellett (Washington, New York, Boston) Kanadában is fellépett, majd Violettaként debütált Verdi Traviatájában a Várnai Állami Operaházban.

2017-ben Reinhold Glière ritkán hallott koloratúrszopránra írt koncertjét énekelte ugyancsak Ljubljanában, és ugyanebben az évben Moszkvába is eljutott, ahol Mozart-áriákkal lépett színpadra. Sera Gösch kedvelt szerepe a Szöktetés a szerájból Konstanzéja, akit játszott már a luxemburgi Théâtres de la Ville, az antwerpeni Toneelhuis színházakban és a Mannheimi Nemzeti Színházban. Barokk, illetve oratorikus művekben is gyakran szerepel. Címszereplő volt például Händel Rodelinda című operájában, a zeneszerző Feltámadás oratóriumában pedig Angelót énekelte. Bonnban a Máté-passió, Rómában a János-passió szoprán szólistája volt. 

2018-ban a Calgary Filharmonikus Zenekarral újévi koncertet adott Kanadában, márciusban koncertszerű előadásokon Szófiában Khrüszothémiszt énekelte az Elektrából, valamint a Salome címszerepét. Ez utóbbi szerepben találkozhatott vele ugyanebben az évben a budapesti közönség a Margitszigeten, 2019-ben pedig Wiesbadenben és Luzernben alakította Salomét. 2020 őszén az Opera új produkciójában lép fel a brnói Janáček Fesztiválon. (forrás: opera.hu)