művész


Christian Franz
2

Christian Franz

Christian Franz Münchenben tanult Hanno Blaschke professzornál. Pályáját kisebb német operaházakban kezdte, s mindössze huszonkét éves volt, amikor Regensburgban A bűvös vadász Max szerepében debütált. Wuppertalban énekelt a Parsifalban és a Lohengrinben, s Wagner-repertoárját Kasselben Loge, Siegmund és mindkét Siegfried szerepével bővítette, majd A walkür koncertszerű előadása következett Sinopolival…

 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Christian Franz Münchenben tanult Hanno Blaschke professzornál. Pályáját kisebb német operaházakban kezdte, s mindössze huszonkét éves volt, amikor Regensburgban A bűvös vadász Max szerepében debütált. Wuppertalban énekelt a Parsifalban és a Lohengrinben, s Wagner-repertoárját Kasselben Loge, Siegmund és mindkét Siegfried szerepével bővítette, majd A walkür koncertszerű előadása következett Sinopolival Drezdában és a Carnegie Hallban.

Barenboim számos szerepre szerződtette Berlinbe. Ott, valamint Bécsben, Kölnben és Tokióban is 2001 óta énekli A nibelung gyűrűje valamennyi tenorszerepét. 2001 és 2004 között Bayreuthban a Siegfriedben és Az istenek alkonyában lépett fel. 2006-ban Berlinben, Veronában és Münchenben Trisztánt énekelt, a bécsi Staatsoperben pedig Florestant. A Budapesti Wagner-napok állandó résztvevője; a Parsifal címszerepe után a Művészetek Palotájában elénekelte a Ring tenorszerepeit is .

Richard Wagner: A Rajna kincse

Richard Wagner: A Rajna kincse

Müpa
Loge
Richard Wagner: Az istenek alkonya

Richard Wagner: Az istenek alkonya

Müpa
Siegfried
Richard Wagner: Siegfried

Richard Wagner: Siegfried

Müpa
Siegfried