Színház, Irodalom

10 program


OMIKE - Össz-Hang Jegyvásárlás
13 Esemény

OMIKE - Össz-Hang

Országos Magyar Izraelita Közművelődési Egyesület

Három író: Parti Nagy Lajos, Spiró György és Závada Pál olvassa fel  egy - egy szabadon választott írását, három jazz muzsikus: Dés László, Dés András és Barcza Horváth József pedig zenével folytatja a felolvasásokat. És egy negyedik író, akiről úgy érezzük, köztünk van, Esterházy Péter írásai hangzanak el a fellépő művészek előadásában.

Vonnák Diána-est / LISZT ÜNNEP 2023 Jegyvásárlás
13 Esemény

A 2022-es Margó-díj nyertese

Aposztróf - Jegyvásárlás
13 Esemény

Szabó Magda a XX. századi magyar irodalom egyik legjelentősebb alkotója, lírai és prózai életművében a valódi élet, a személyes kapcsolatok, viszonyulások mellett az emberi drámák megjelenítésére törekedett, bemutatva a helyünket a történelemben, egyben pedig a létezés egyetemes kérdéseire keresi a választ. Népszerűsége kulcsa tehetsége, műveltsége, könyveinek befogadhatósága, többrétegűsége és kérlelhetetlen őszintesége, valamint az, hogy pályája elejétől komolyan vette az olvasót. 

„Isten malmai gyorsan őrölnek.” - Márai és 1956 - Márai est Jegyvásárlás
13 Esemény

Az előadások vetített képekkel, dokumentumokkal és Tárkány-Kovács Bálint Junior Príma díjas cimbalomművész inspiratív és sokszínű zenei kíséretével segíti az irodalmi szövegek elmélyült befogadását.

Emberszag Jegyvásárlás
13 Esemény

Emberszag

Madách Színház

Hamvas Béla: A bor filozófiája sajnos elfogyott
13 Esemény

A bor filozófiája egy egészen különleges monológ. Olyan, mint egy igazgyöngy: kristálytiszta, nemes, van üzenete, komolysága, de játékossága is. Nehéz munkával, a mélyről kell felhozni, ahogy ebben a szövegben is el kell mélyülni.

„Lehet Bécs nélkül is élni. Csak nem nagyon érdemes.” - Márai Sándor írásai Bécsről - Márai est Jegyvásárlás
13 Esemény

Hirtling István színművész és Mészáros Tibor irodalomtörténész, Márai-kutató estjein nem pusztán részletek hangzanak el a Márai életműből, hanem izgalmas, különleges és alig ismert információkat tudhat meg a közönség az örökérvényű szerzőről. Az előadások vetített képekkel, dokumentumokkal és Tárkány-Kovács Bálint Junior Príma díjas cimbalomművész inspiratív és sokszínű zenei kíséretével segíti az irodalmi szövegek elmélyült befogadását. 

Visky András-est / LITERÁRIUM – Kortárs írók a Müpában Jegyvásárlás
13 Esemény

A tavalyi év egyik legnagyobb szépirodalmi szenzációja kétségkívül a Kolozsváron élő Visky András nevéhez fűződik: Kitelepítés című remekműve egy osztrák-magyar család, az 1956-os forradalom után huszonkét év börtönre ítélt református lelkész édesapa és a hét gyerekével a Duna-deltába száműzött édesanya megrendítő történetét meséli el.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!