Program


Zsidó Kulturális Fesztivál: Budapest Klezmer Band és a Budapest Bár
2

Zsidó Kulturális Fesztivál: Budapest Klezmer Band és a Budapest Bár

Zsidó Kulturális Fesztivál: Budapest Klezmer Band és a Budapest Bár



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 3. vasárnap, 20:00

Budapest Klezmer Band és Budapest Bár

A Budapest Klezmer Band és a Budapest Bár a "10 év 10 különleges koncert” című jubileumi koncertsorozat keretében áll együtt színpadra a fesztivál keretein belül. A két zenekar régóta nagy tisztelettel figyeli egymás munkáját, s most jött el az alkalom, hogy egy estén közösen is fellépjenek.
A Budapest Klezmer Band virtuóz módon ötvözi a Kárpát-medence különféle zenei irányzatait. A sajátos zenei kompozíciókban a hagyományos jiddis motívumok kiegészülnek cigányzenéből átvett és népzenei elemekkel, amit egy csepp modernitással fűszereznek.

A Budapest Bár az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezi újra, ám a klezmer műfaja sem idegen számukra, hiszen 2015-ben Klezmer címmel albumot is készítettek. Ezen az estén jobbára "budapest báros" dalokat fognak külön muzsikálni, Behumi Dóri, Keleti András és Kiss Tibor énekesekkel kiegészülve, de közös meglepetéssel is készülnek.

Budapest Klezmer Band

Budapest Klezmer Band 1990 óta szórakoztatja közönségét lendületes és humorral átszőtt színpadi fellépéseivel. Virtuóz módon ötvözi a Kárpát-medence különféle zenei irányzatait. A zenekar tagjai hangszereik igazi mesterei, akik a műfaji határokon átívelően újrafogalmazzák a klezmer zenét.
Kinek ajánljuk a Klezmert? Mindenkinek, aki vidámságra, lenyűgöző dallamvilágra, és érzelemgazdag zenei motívumokra vágyik. A zenekar által képviselt sokrétű, jellegzetesen Kárpát-medencei hangulatú klezmer igényes zenei világa hatalmas siker az európai és tengerentúli közönségnél egyaránt. A sajátos zenei kompozíciókban a hagyományos jiddis motívumok kiegészülnek cigányzenéből átvett és népzenei elemekkel, amit egy csepp modernitással fűszereznek.

A Budapest Klezmer Band megalakulása óta folyamatosan koncertezik Magyarországon és rendszeresen visszatérő vendége a külföldi zenei fesztiváloknak és kulturális rendezvényeknek.
Európát többször is körbejárták, a tengerentúli országokban és Izraelben is élvezettel hallgatják humorral fűszerezett zenéjüket. Bármely közönséget elszórakoztatnak földrajzi és műfaji határok nélkül: színházi előadások, könnyűzenei fesztiválok vagy komolyzenei koncertek kedvelőit egyaránt ámulatba ejtik. Egyik legkülönlegesebb produkciójuk, a klezmer és a klasszikus zenét ötvöző „Klezmer Szvit” neves hazai és külföldi kamarazenekarok részvételével is megszólal nemzetközi turnékon. A Budapest Klezmer Band 2000 óta 10 különböző rangos állami és szakmai elismerést és díjat kapott. A „magyar zenei kultúra szerves részét képező klezmer stílus nemzetközi népszerűsítésért” Kossuth díjjal – a legrangosabb állami kulturális díjjal - is kitüntetett Jávori Ferenc és zenekara az eltelt 25 év alatt jelentős ismertségre és lelkes rajongótáborra tett szert. 2015-ben elnyerték a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztéséért 2003-ban alapított legnagyobb magyar mecénás díj, a Prima Primissima Közönségdíját is.

Ajánlatunk


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Ajánló


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!