Program


Zina Bozzay & Vadalma

Zina Bozzay & Vadalma

Közreműkődő vendégek: Fábián Éva, Navratil Andrea és Agócs Gergely
Túl a vizen van egy vadalmafa...





 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 22. csütörtök, 20:00

A kaliforniai San Franciscoból érkező Vadalma együttes egy izgalmas zenei utazásra hív bennünket. Zenéjüknek legbelsőbb magja a magyar népdal, mely köré intim és új utakat kereső módon az énekes és zeneszerző, Bozzay Zina olyan kíséretet álmodott, mely szándékában autentikusan jeleníti meg a magyar tradicionális hangzásvilágot. Így ezek a vibráló és bensőséges átiratok, melyek népdalai Erdélyből, Moldvából, a Dunántúlról és a Kárpát-medence egyéb tájairól származnak, új színt és ízt hoznak a magyar almafajták mellé. A Vadalma együttes lebilincselő koncertjeivel szélesebb közönséget igyekszik megszólítani, azzal a céllal, hogy a magyar népzenének az értékeit és gyönyörűségét terjessze az Egyesült Államokban.

A Vadalma együttes első magyarországi fellépésén közreműködnek Bozzay Zina hazai tanárai és barátai: Fábián Éva, Navratil Andrea és Agócs Gergely.

Zina Bozzay San Franciscóban született és nevelkedett, édesapja második világháborús magyar bevándorló volt, de később eltávolodott anyanyelvétől. Zeneszerzői mesterképzést folytat, melynek kapcsán Magyarországra érkezett, hogy népdal éneklést tanuljon Fábián Évától, Navratil Andreától és Agócs Gergelytől és falusi énekesektől különféle régiókból. Évek óta tevékenykedik az Egyesült Államokban mint a hagyományos magyar népdalok előadóművésze és tanítója. Célja, hogy ezt az örökséget szélesebb közönség számára is hozzáférhetővé tegye. Szólista volt a San Francisco Ethnic Dance Festival-on, a New York-i Golden Festival-on és Lon Angelesben az ötvenedik Kárpátok gálán. A Bay Area környéki magyar közösség is rendszeresen meghívja fellépni. Zina alapította meg a San Francisco-i Magyar Népdalkört, amely 2010 óta tart heti népdalórákat falusi felvételek segítségével. Workshopokon, fesztiválokon tart előadásokat, magyar népzenét éneklő kórusokat tanít, előadásokat tart és aktív szerepet vállal Magyarország és a diaszpóra közötti kutatási és kulturális munkában.

Matthew Szemela, akit a New York Times az „elképesztő hegedűjátékáért” dicsért, beutazta az Egyesült Államokat, Európát és Ázsiát, és olyan különböző művészekkel lépett fel, mint Sting, Susan Sarandon, Beyoncé Knowles, és Olivia Newton John. Jelenleg a Berkeley Symphony, az Opera San Jose, Rupa & the April Fishes, az Alta California, és egyéb, a Kaliforniai-öböl mentén tevékenykedő együttesekkel lép fel, a műfajok hatalmas skáláját fedve le.

Misha Khalikulov csellista Üzbegisztánból származik, San Franciscóban nevelkedett, és 27 országot járt be dinamikus, szenvedélyes játékával. Rendszeresen fellép a Blind Willies, a Stringquake, és a Rupa & the April Fishes formációkkal is, és elhivatott zenei oktatóként is munkálkodik.

Ajánlatunk


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Ajánló


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Pohl Mihály és Erős Attila 2024-ben ünnepli 70. születésnapját. A két legendás zenész zenekara ünnepi nagykoncertet ad április 6-án az…

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!