Program


XVIII. „JAZZ és a BOR” FESZTIVÁLJA - 4 napos bérlet
4

XVIII. „JAZZ és a BOR” FESZTIVÁLJA - 4 napos bérlet

XVIII. „JAZZ és a BOR” FESZTIVÁLJA
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. július 13. csütörtök, 20:00

A balatonboglári KULTKIKÖTŐBEN - a művelődési ház udvara (Árpád u. 17.), rossz idő esetén a ház - 2017. július 12-15.

Szervező: “Helyiérték” Gondolkodók és Alkotók Regionális Egyesülete

XVIII. „Jazz és a Bor fesztiválja” egyedi színfolt a Balaton déli partján. Balatonboglár Város kiemelt rendezvénye. Nyáron, fesztivál keretek közepette csempésszük a nyaraló vendégek életébe ezt az igényes műfajt.

A helyi jellegzetességek népszerűsítése mindannyiunk feladata. A négy nap alatt minden este 20 órától kezdődnek a programok. A mediterrán hangulatú udvarunkon esténként két jazz koncert és 4-6 borász várja a látogatókat.

A zene mellett az ízek kavalkádját nyújtjuk a jobbnál jobb borok bemutatásával. A fesztivál- logóval ellátott üvegpoharakból kínáljuk vendégeinket a magas színvonalú zene mellett. Családbarát szervezésről gondoskodunk. A 14 év alatti gyermekek számára a belépés ingyenes.

KONCERTEK- Kapunyitás 19 órakor, a koncertek 20 órakor kezdődnek.

12-én Berdisz Művek

         Equinox Szeptett

13-án
Dés András Trió

         Elsa Valle Afrocando

14-én
Coltrane Legacy

         Hajdu Klára Quartet feat. Fekete Kovács Kornél

15-én
Barabás Lőrinc Quartet

         Babos Gyula-Makrokozmosz

BERDISZ MŰVEK

"IN BETWEEN" lemezbemutató koncert

Közreműködik:

- Stencli Tamás - szaxofon

- Juhász Attila "Jack" - billentyűs hangszerek

- Frey György - basszusgitár

- Berdisz Tamás – dob

A zenekart Berdisz Tamás 2015-ben hívta életre. Tagjai ismert előadóművészek, akik a hazai jazz és popzenei élet aktív résztvevői. 2017 tavaszán megjelent "IN BETWEEN" című lemezüket a fesztivál közönsége hallhatja elsőként.

EQUINOX SZEPTETT

Közreműködik:

- Kovács Linda – ének, percussions, szintetizátor

- Eszes Viktória – ének, percussions

- Márkus Tibor – zongora, szintetizátor

- Borbély Mihály – szoprán- és altszaxofon, vagy Jász András – altszaxofon

- Zana Zoltán – tenorszaxofon, EWI szaxofon-szintetizátor

- Csuhaj Barna Tibor – nagybőgő

- Jeszenszky György – dobok

A modern mainstream jazzt játszó Equinox számos jazzfesztiválon, hazai és külhoni városban koncertezett pályafutása során. Repertoárját Márkus Tibor, Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, zenekarvezető szerzeményei alkotják, melyeket a modern kompozíciós elemek felhasználása mellett a dallamosság és a befogadhatóság megtartása jellemez. Rendkívül változatos hangszerelésű és stílusú kompozíciói „a zene megbonthatatlan egységét hirdetik”.

DÉS ANDRÁS TRIÓ

Közreműködik:

- Fenyvesi Márton - gitár

- ifj. Tóth István - gitár

- Dés András – ütőhangszerek

Dés András közismerten egyik legaktívabb figurája jazzéletünknek, aki ütőhangszeresként és szerzőként számos zenekarban működik közre. Előszeretettel kalandozik számára is ismeretlen vidékekre, műfajok és stílusok közötti határterületekre. …Az együttes nem csupán hangszer összeállítását tekintve szokatlan. A két gitár és ütőhangszerek alkotta együttes a végletek között mozog, mind hangzásvilágát tekintve, mind kompozíciós szempontból. A trió zenéjét csupa természetközeli dolog – tájak emlékei, a víz hangja, a föld szaga – inspirálja. A kompozíciók szigorúan szerkesztett, kötött darabok, melyeket teljesen szabad, akusztikus és elektronikus improvizatív részek kapcsolnak összefüggő szvitté. ..A végletesség nem csak a kompozíciók kötöttsége és az improvizációk teljes szabadsága közötti ellentétben mutatkozik meg: a zenekar hangzásvilága is kettős - a zenekarvezető által használt ütőhangszerek jelentős része a legősibb zenei ösztönöket idézi. A keretes dobok, a testdobolás, vagy akár cigány folklórból ismert kanna mind archaikus hangulatot ébreszt a hallgatóban. Míg a két gitáros, Fenyvesi Márton és Tóth István, sőt néha Dés András által is használt elektronika a XI. századot jeleníti meg.

ELSA VALLE AFROCANDO

Közreműködik:

- Elsa Valle-ének

- Winand Gábor-ének szakszofon, billentyű

- Oláh Tzumo Árpád-zongora

- Orbán György –bőgő

- Csìzi László –dob

- Czibere József-konga

Elsa frenetikus dobok, és isteni dallamok között született, hiszen az Afro Jazzt hordozza ereiben. Művei, dalai ritmikai többszólamúsággal, jazz dallamokkal átitatódott fúzió. Ez ad egyedi pecsétet zenéjének. Ebben a formációban összefonódik a jazz, az afro jazz,a bebop , és együtt alkotnak egy konzíliumot,hogy életet adjanak ennek az egyedi projektnek!

COLTRANE LEGACY

Közreműködik:

- Monor Sándor sax

- Szoszo Lakatos Sándor alt

- Oláh Krisztián zongora

- Hodek Dávid dóm

A jazz szakma által Magyarország legjobb bőgősei közé sorolt Orbán György ihlette Coltrane Legacy egy öttagú jazzformáció, amely kizárólag, az 50-es években és azután is a jazz világában, bebop és hardbop elemeivel óriási nyomot hagyó, John Coltrane dalokat játszik

HAJDU KLÁRA QUARTET

Közreműködik:

- Hajdu Klára – ének

- Oláh Krisztián – zongora

- Soós Márton – nagybőgő

- Hoff Marcell – dob

- Fekete-Kovács Kornél - trombita, szárnykürt

Hajdu Klárát a hazai jazzközönség jól ismeri, hiszen 2004 és 2012 között az ország egyik legnépszerűbb jazz-zenekarának, a Balázs Elemér Group-nak volt a női énekese. Ezzel a formációval két aranylemezt, illetve Fonogram díjat tudhat magáénak, valamint teltházas koncerteket itthon és Európa sok nagyvárosában. Saját együttesét, a Hajdu Klára Quartetet 2008 elején alapította, mely megújult felállásban 2013-ban jelentette meg első albumát Come with me címmel, rajta saját szerzeményeik mellett kortárs jazz darabok, örökzöldek és népdalok feldolgozásaival. 2015 októberétől a kimagaslóan tehetséges Oláh Krisztián lett a kvartett zongoristája, s novemberben már ezzel a felállással adták ki a Hajdu Klára Klára Quartet plays Standards – Dedicated to Chet Baker című lemezüket, amellyel a legendás jazztrombitás emlékének adóznak. Az albumon Chet Baker kompozícióit és az általa híressé lett jazz örökzöldeket dolgozták fel saját stílusukban, a nagyszerű hazai trombitás, Fekete-Kovács Kornél közreműködésével. A lemez anyagát, melyet a csapat 2015 decembeben teltházas közönség előtt mutatott be  2017-ben a szakma "Az év hazai jazz albuma" kategóriában Fonogram-díjra jelölte.

BARABÁS LŐRINC QUARTET

Közreműködik:

- Barabás Lőrinc – trombita

- Cséry Zoltán – billentyűk

- Herr Attila - basszusgitár

- Nagy Zsolt – dob

Barabás Lőrinc trombitás - zeneszerző nevével fémjelzett Quartetjét 2015-ben alapította meg. A Barabás Lőrinc Quartet pop-os jazz világa izgalmas instrumentális zene elektronikus fűszerezéssel, amelyet bitang groove-ok, lüktető basszusfutamok jellemeznek - a szintetizátor és a trombita megannyi hangszíne a 70-es évek improvizatív jazzrock stílusjegyeivel átitatott sajátos zenei irányt teremt.

BABOS GYULA: MAKROKOZMOSZ

Közreműködik:

- Babos Gyula - gitár,

- Winand Gábor - szaxofon, fuvola,

- Fekete-Kovács Kornél – trombita

- Orbán György – nagybőgő

- Czirják Tamás – dob

Babos Gyula Makrokozmoszában egészen új konstelláció valósul meg, hiszen a Babos Projectek és a Ba-Lan- cE formációhoz képest az ünnepelt gitáros egészen más felállással lép a fesztivál színpadára. Erre az alkalomra készülő mestermunkáit Babos két igen tapasztalt fúvós kolléga, Winand Gábor szaxofonos, fuvolista és Fekete-Kovács Kornél trombitás, valamint az egyik legfoglalkoztatottabb hazai nagybőgős, Orbán György és a még tanulmányait végző, kivételes tehetségű dobos, Czirják Tamás mutatja be a nyíltszívű egybegyűltek számára. Ahogy Babos mondja, ők mindannyian magabiztos útkeresők, akikben tükröződni látja mindazt a viszonyulást, amely saját, a magyarországi kultúrkincs minden szépségére nyitott, romantikusan cizellált lelkére is jellemző.

MEGHÍVOTT BORÁSZOK:

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet- Balatonboglár, Györgykovács Kispincészet-Somlóhegy

Katona Borház-Balatonboglár, Konyári Pincészet-Balatonboglár

Légli Szőlőbirtok Balatonboglár, Országh Pincészet-Szőlőskislak

Pócz Pincészet-Balatonlelle, Pók Tamás Pincéje

Belépőjegy korlátozott számban!

Bérletinformációk:

- Teljes árú bérlet: 9.000 Ft

- Nyugdíjasoknak és diákoknak: 7.000 Ft

Bérlet elővétel:

- április 14. - április 30. 35% kedvezmény 5.850 Ft / 4.550 Ft

- május 1. - május 31. 25% kedvezmény 6.750 Ft / 5.250 Ft

- június 1.- június 10. 15% kedvezmény 7.650 Ft / 5.950 Ft

Jegyinformációk:

- Napijegyek: 2.900 Ft

- Nyugdíjasoknak és diákoknak 500 Ft kedvezmény: 2.400 Ft

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

 

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!