Program


ÜBÜ

ÜBÜ

sötét komédia
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 15. kedd, 19:00

Vencel király dragonyos kapitánya, Aragónia volt királya, Übü papa csak pöffeszkedik, zabál és ezzel meg is van elégedve, de nagyravágyó felesége arra biztatja, ölje meg urát, hogy még több hurkához jusson, és szerezhessen magának esernyőt, nagy köpönyeget. Az összeesküvés tervét csakhamar elkészíti, és nyélbe is üti - és az ostoba Übü papa uralkodni kezd. Sejthető, hogy a zsugori, önző király ellen hamar fellázad a nép, s a cár is hadat üzen neki. Papa a táborba kényszerül, míg Übü mama sírboltok fosztogatására adja a fejét; de nem mindennapi kalandjaik során újra összesodródnak és Nyugat felé veszik az irányt.

A démonivá növesztett, hordóhasú pojáca alakját Alfred Jarry közutálatnak örvendő fizika tanára ihlette. A kezdeti botrányok ellenére népszerűvé lett mű egyszerre jelképezi a világ gyilkos őrületét, és sűríti magába a színház új formáját.

A bemutató időpontja: 2018. február 16.

Übü papa:Kőszegi Ákos
Übü mama:Csapó Virág
Poszomány kapitány:Zayzon Zsolt
Bugrislav királyfi:Orth Péter
Vencel Király:Kiss Jenő
Rozamunda királyné:Märcz Fruzsina
Elek cár:Körtvélyessy Zsolt
Paizs töstér:Sirkó László
Pillér töstér:Pál Attila
Lelkiismeret:Jankovics Péter

Rendező:Hegymegi Máté
díszlettervező:Fekete Anna
jelmeztervező:Kálmán Eszter
dramaturg:Garai Judit
zene:Kákonyi Árpád
világítástervező:Payer Ferenc
súgó:Arató Andrea
ügyelő:Berki Zoltán
rendezőasszisztens:Vári János


 

 

Ajánlatunk


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Ajánló


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!