Program


The Citizen - Az állampolgár (angol feliratos)

The Citizen - Az állampolgár (angol feliratos)

Magyar dráma, 109 perc, 2017
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 19. vasárnap, 15:00

Rendező: Vranik Roland

Forgatókönyvíró: Vranik Roland, Szabó Iván
Operatőr: Juhász Imre
Zene: Bukovszky Ferenc, Major Csaba
 
Szereplők: Dr. Cake-Baly Marcelo, Máhr Ágnes, Arghavan Shekari

Az állampolgár főszereplője az ötvenes évei végén járó afrikai Wilson (Dr. Cake–Baly Marcelo), aki menekültként él Magyarországon. Wilson évek óta Budapesten dolgozik biztonsági őrként, legfőbb vágya és célja, hogy megszerezze a magyar állampolgárságot, de folyamatosan megbukik az alkotmányos alapismeretek vizsgán.

A felkészülésben a vele egykorú, magyar-történelem szakos tanárnő, Mari (Máhr Ági) segít neki, de a tanulás közben tanár és tanítvány között mély szerelem szövődik. Mari hatalmas döntést hoz: elhagyva férjét a fekete férfihoz költözik. Wilson élete megoldódni látszik: társra, sőt családra talál, az állampolgársági vizsgája is sikerül, úgy tűnik, hogy hamarosan minden tekintetben magyarnak mondhatja magát.

Azonban váratlanul berobban a történetbe Shirin (Arghavan Shekari), a fiatal perzsa bevándorló lány, akinek egyetlen esélye a túlélésre, ha névházasságot köt egy magyar állampolgárral. Wilson szolidaritásból a lakásukban bújtatja Shirint, így a helyzet lassan, de biztosan tarthatatlanná válik: a férfinak mindenképp döntenie kell a menekülttárs iránt érzett felelősség és a szerelem között.

Vranik Roland már első játékfilmjéért – (Fekete kefe, 2005) – elnyerte a Magyar Filmszemle fődíját; második mozifilmje – (Adás, 2009) – nagy sikerrel szerepelt a külföldi filmfesztiválokon. A nemzetközi porondon a Stockholmi Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált. Az állampolgár forgatókönyvét Szabó Iván (Viharsarok, Hacktion), az SZFE tanára és Vranik Roland rendező közösen jegyzik. E megrázó szerelmi történet amatőr színészekkel, minimalista eszközökkel és sok humorral
mutatja be egy másik országba való beilleszkedés emberi oldalát.

Bemutató dátuma: 2017.01.26.
 

Forgalmazó: Mozinet

Ajánlatunk


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!