Program


Templomi bérlet 4.

Templomi bérlet 4.

Milhaud Ani maamin – kantáta
Bernstein III. szimfónia ("Kaddis")  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 21. csütörtök, 20:00

Hiszek – ez a magyar nyelvű címe Darius Milhaud kantátájának, amely Majmonidész 12-13. századi filozófus rabbi a zsidó hitelvek tizenhárom pontba szedett összefoglalására utal. A rendkívül termékeny, mintegy négyszázötven művet hátra hagyó, magát izraelita hitvallásúnak tartó francia zeneszerző a magyar származású Elie Wiesel a koncentrációs táborok borzalmait megörökítő szövegeit zenésítette meg 1972-ben írt egyik utolsó művében, de benne a hit örök kérdéseiről is szól, amelyet mindenki a maga módján igyekszik megválaszolni, Isten és az ember felelősségéről. A karmesterként világhírűvé vált és örök becsű zeneművek alkotójaként ismert, éppen száz éve született Leonard Bernstein John F. Kennedy emlékének ajánlotta 1963-ban bemutatott III. szimfóniáját. A zsidó gyászmise felépítését követő kompozíció témája szintén a holokauszt, zenei stílusát pedig a Bernsteinre jellemző eklektika, erős és érzelem alapú kifejezésmód, továbbá a tizenkét hangú kompozíciós technika és a jazz elemei határozzák meg.

 

Hamar Zsolt karmester

Milhaud Ani maamin – kantáta

Bernstein III. szimfónia ("Kaddis") 

 

Bernstein ("Kaddish") szimfónia, narrátor: Dunai Tamás

Milhaud Ani maamin – kantáta, narrátor: Lisztes László

 

Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Gyermekkara (karigazgató: Sapszon Borbála, Sapszon Ferenc)

 

 

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Ajánló


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!