Program


Tangó - Szigligeti Társulat, Nagyvárad - Vendégváró Fesztivál

Tangó - Szigligeti Társulat, Nagyvárad - Vendégváró Fesztivál

A nagyváradi Szigligeti Társulat előadása a Vendégváró Fesztivál keretében
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. január 20. szombat, 19:00


Végy egy háromgenerációs családot, amelyben a lecsúszott nagynéni és a jobb napokat látott nagybácsi naphosszat kártyáznak. Adj hozzá egy középkorú apát, aki idétlen kísérletezgetéssel múlatja az időt. Spékeld meg az anyával, aki a házibaráttal flörtöl, sőt!

Amikor ezek már kellően főnek a levükben, fűszerezd meg a család ifjú trónkövetelőjével, aki nemcsak hogy nem vágyik ebben a trutymóban úszkálni, de egészen más elképzelése van az egészséges táplálkozásról. Ő véget vetne a mindent megengedő léhaságnak, és végre rend uralkodna az élet káoszán.

Nincs még kialakult receptje, de a magához ragadott szúró- és vágó eszközökkel megpróbálja újravagdalni az összetevőket, hogy hagyományos fűszerekkel visszahozza a tradicionális ízeket. Az ő konyhájának dísze kedvese szűzpecsenyéje, amit aranyos mártásban kíván szervírozni.

Hogy ebből mi sül ki? Hát biztos nem tragédia. Apja még időben figyelmezteti korunk (konyhaművészetének) alapigazságára: A tragédiák kora lejárt! Csak bohózat lehet a végeredmény!

Azzal azonban senki se számol, mi van, ha a lé(t) váratlanul odakozmál.

Szereplők:
Eugenia - Fábián Enikő
Eugeniusz - Dobos Imre
Stomil - Kovács Levente
Eleonora - Firtos Edit
Artúr - Hunyadi István
Ala - Trabalka Cecília
Edek - Sebestyén Hunor

Díszlet- és jelmeztervező: Florina Bellinda Vasilatos
Dramaturg: Zsigó Anna
Rendező: Harsányi Sulyom László

Az előadás megtekintése 12 éven felülieknek javasolt.

Az 1900-ban alapított nagyváradi Szigligeti Színház Bihar megye legnagyobb magyar kulturális intézménye. A magyar nyelven színpadra állított és román nyelven feliratozott előadásokat műsorára tűző színház a régióban egyedülálló módon három előadó-művészeti műfajt képvisel. Az intézmény sajátos arculatát a prózai, báb- és tánctagozat együttes jelenléte alakítja ki. A Szigligeti Társulat repertoárján a magyar és világirodalom klasszikus és kortárs darabjai egyaránt helyet kapnak. A társulat tagjai nyitottságára és törekvésére jellemző, hogy neves hazai és külföldi rendezőkkel való együttműködésükből a közönség és a szakma elismerésének egyaránt örvendő produkciókat hoztak létre.


VI. Vendégváró Fesztivál
2018. január 19-20-21.
Határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató sorozat
Vendég: Szigligeti Színház, Nagyvárad

A Bethlen Téri Színház a határon túli kulturális szervezetekkel együttműködésben immáron hatodik alkalommal rendezi meg a Vendégváró Fesztivált. A háromnapos rendezvény vendége ez alkalommal a nagyváradi Szigligeti Színház mindhárom tagozatával. A fesztivál fővédnöke Dr. Vető Marietta, Erzsébetváros alpolgármestere.

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire. Megmutatja, hogy mi nők képesek vagyunk megbirkózni ezekkel a kihívásokkal - ám minden könnyebben megy öniróniával, sok nevetéssel, különösen akkor ha számíthatunk a férfiak támogatására.

A tánc-thrillerben felbukkanó alakok kettős kötődésűek: egyrészt leképezik az alapmű karaktereit, másrészt lakói vagy alkalmazottai a műintézménynek. A Herceg anyja – nálunk gyógyító apáca. Alexander – medikustárs, aki bár óvná barátját, fellépése hatástalan. Siegfried – a láncok és erőszak, a fizikai bántalmazás helyett a kedvességre és türelemre hangsúlyt fektető fiatal orvos, akibe Odette – épp e gesztusait félreértve – menthetetlenül beleszeret.

Ajánló


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!