Program


Take the MOL Train | Tom Bourgeois « Murmures » (B/F)

Take the MOL Train | Tom Bourgeois « Murmures » (B/F)


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. július 21. szombat, 20:00

Közreműködik:

  • Tom Bourgeois - szaxofon, basszusklarinét
  • Florent Jeunieaux - gitár
  • Thibault Dille - harmonika
  • Loïs Le Van - ének

Nevéhez méltón a Murmures zenéje olyasmit idéz, mint amikor szeretteink lehelletének meleg simogatását érezzük fülünkben, ahogy finoman és szeretettel valamit súgnak nekünk. A szaxofon, gitár, harmonika és ének teremtette költői, éteri atmoszférában mintha félénken kiejtett szavakat hallanánk, melyek bensőséges titkokat osztanak meg velünk. Tom Bourgois melankólikus, ugyanakkor mégis szívet melengető kompozíciói azzal a finom folytonossággal idézik meg érzelmeink és érzéseink különböző fázisait és a köztük lévő átmeneteket, mint ahogyan életünk egyik szakaszából észrevétlenül lépünk át az azt követőbe.

A zeneszerző és szaxofonos Tom Bourgeois kezdettől fogva a belga jazz színtér igen aktív szereplője. A brüsszeli Királyi Konzervatóriumban diplomázott művész a modern jazz és a kortárs zene közötti szabad átjárást biztosító nyelvet hozott létre, így érthető, hogy jazz zenekarok mellett filmes és színházi produkciókhoz is írt zenét. Bourgeois egyébként a belga Jelle van Giel együttes tagjaként a tavalyi Hevhetia Fesztiválon már játszott az Opus színpadán. Az első általa vezetett – Thibault Dille belga harmonikással és zongoristával, Florent Jeunieaux gitárossal és az Opus nézői által már szintén ismert francia Loïs Le Van énekessel 2016-ban alakított – akusztikus kvartettre írt Murmures című dupla album első korongja Bourgeois saját, hosszú alkotói munkája során kiérlelt kompozícióiból épül fel. A másodikon Ravel f-moll kvartettjének különleges adaptációját játssza a zenekar, mely Tom Bourgeois és szokatlan akusztikus formációjának értelmezésében  teljes egészében újjászületik.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható. Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Telefon: +36 1 216 7894.

Ajánlatunk


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!