Program


Szárnyalás / Boleró - Kecskemét City Balett - Sissi Őszi Tánchét

Szárnyalás / Boleró - Kecskemét City Balett - Sissi Őszi Tánchét

Válogatás a Kecskemét City Balett repertoárjából.


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 18. szombat, 19:00

Táncszínházi előadás két részben

A SŐT7 (Sissi Őszi Tánchét) programja

I.rész: Szárnyalás
A koreográfia az ősi zene alapjaira koncentrál, népzenei motívumok, dalok kapcsán kialakuló érzetek kibontása a cél úgy, hogy játékosan igyekszik az inspirációból fakadó jelleget az együttes saját mozgásvilágára alakítani.

II. rész: Bolero
„Modern tánctétel, teljesen azonos dallammal, harmóniával és ritmussal, ez utóbbit a dob szüntelenül jelzi. A változatosság egyetlen eleme a zenekari crescendo alkalmazása.” Így jellemezte Ravel saját, hamar híressé vált darabját, a balettirodalom egyik legnagyobb klasszikusát, a Bolerót. A Bolerónak lényegi eleme, titka ez a fokozás, a koreográfus szerint is, mely egy pillanatra sem hagyja megpihenni sem az előadót, sem a befogadót. Olyan, mint egy zenébe oltott rítus: az erő és az energia a zenével együtt egyre fokozódik, a meghatározott zenei és mozgássorozatok egymással összhangban egyre inkább kiteljesednek. A Bolero zenei építkezése a koreográfiában is visszaköszön: a tánc egyre nagyobb teret követel magának, majd, mint egy örvény elnyel, magába fogad.

Táncművészek: Szőllősi Krisztina, Nagy Nikolett, Varga Lotti, Jurák Bettina, Földesi Milán, Szóka Roland, Raj Martin, Bolla Bence

Zene: Esszencia Zenekar, Maurice Ravel
Jelmez: Barta Dóra
Fény: Katonka Zoltán
Társkoreográfus (Szárnyalás): Katonka Zoltán
Koreográfus: Barta Dóra

Az előadást két részben, szünettel játsszuk

2013 szeptemberében alakult meg a kecskeméti színház tánctagozata, a Kecskemét City Balett. A táncegyüttes vezetője Barta Dóra Harangozó- és Imre Zoltán-díjas táncművész, érdemes művész, 2001 és 2007 között a Szegedi Kortárs Balett vezető táncosa, mellette az Egri Fesztivál Balettet vezette, 2009-től a Badora Dance Company-t, 2009 és 2011 között pedig az egri Gárdonyi Géza Színház tánctagozatát irányította. 2011 óta a Magyar Táncművészeti Főiskola tanára.

SŐT7 (Sissi Őszi Tánchét)
Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivál a hetedik kerületben. A program idén ismét a vidéki táncműhelyeket – soproni, győri, miskolci, veszprémi, kecskeméti – állítja fókuszba. A fesztivál 0. napján bepillanthatunk a Magyar Állami Népi Együttes táncművészeinek alkotásaiba, zárásként pedig fellép a házigazda Közép-Európa Táncszínház is.

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!