Program


Szabadsághegy

Szabadsághegy

Gáli József Szabadsághegy című drámája a szegedi Impro Társulat előadásában

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. július 29. szombat, 19:00

Gáli József, József Attila-díjas író, műfordító. 1944-ben családjával együtt Auschwitzba hurcolták, onnan hazatérve fejezte be tanulmányait a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Diplomamunkája a Szabadsághegy című dráma volt, amely a személyi kultusz torzításait egy kádercsalád történetén keresztül mutatta be, s mintegy "megjósolta" a forradalmat. A bemutatót Rajk László újratemetésének napján, 1956. október 6-án tartották a József Attila Színházban, ahol Nagy Imre is jelen volt. Tizenhét nap múlva kitört a forradalom. Gálit a „Gáli-Obersovszky-perben”- halálra, majd tizenöt év börtönre ítélték. Végül öt év után szabadult, de a darabot betiltották és csak a rendszerváltás után, 1990-ben kerülhetett újra színpadra.

A Szabadsághegy valódi korképet ad a forradalmat megelőző társadalmi és politikai helyzet bonyolultságáról. A darab legfőbb erénye, hogy ötven évvel ezelőtt született; nemcsak a szituációja, cselekménye, figurái, hanem az írói-publicisztikus nekibuzdulás is ennyi idős: 54-55-ben az író nyíltan beszél koncepciós perekről és arról, hogy az ártatlanul bebörtönzöttek már szabadulnak is, hogy hamarosan mindenki tudni fogja, mi folyik az országban. Készül a forradalom.

Ajánlatunk


Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés összekacsintás a hetvenes évek olasz slágereivel. Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi erotika, poénok, kacagás, happy end.

Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Ajánló


Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!