Program


Sötét frigy (A pekingi kacsa nyomán) SLO

Sötét frigy (A pekingi kacsa nyomán) SLO

A Pekingi kacsa / Komor szövetség középpontjában egy frissen házasodott pár tragikus története áll, akiknek csak a boldogság néhány pillanatát sikerült megélniük, mielőtt az élet mulandósága közéjük állt.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 28. szombat, 20:30

Josef Nadj koreográfussal együttműködésben az EnKnapGroup bemutatja Pekingi kacsa / Komor szövetség c. előadását, amely egy 1987-es kiemelkedő darab újragondolásával a nyolcvanas évekbe repíti vissza a nézőket. Koreográfiájában Josef Nadj visszatér karrierje kezdetéhez és újraértelmezi annak az egyedi művészeti kifejezésrendszernek a gyökereit, amely ugyanolyan meghatározóvá teszi munkáját ma, mint annak idején volt. Az EnKnapGroup táncosaival közösen újragondolja első koreográfiája, az úttörő jelentőségű Canard pekinois (Pekingi kacsa) egy részletét. A karakteres táncanyag egy tragikus szerelmi kapcsolat és az azt kísérő, érzelmekkel teli baljós események sorozatán alapul, s az élet mulandóságának kérdését feszegeti, miközben párhuzamot von két alapvető kapocs – a férfi és nő közötti, valamint az élet és a halál közötti kapcsolat – között. A Pekingi kacsa / Komor szövetség egy személyes történeten alapszik, amely azonban túllép a szubjektivitáson és a művészeti átalakulásnak köszönhetően egy intim mitológiává válik, amely univerzális művészeti alkotásként teljesedik ki.

A Canard pekinois (1987) jelentette Josef Nadj debütáló alkotását, mind táncosként, mind koreográfusként. Josef Nadj a vajdasági Kanjiža városában született, 30 éves karrierje során Franciaországban, Magyarországon és Szerbiában élt és dolgozott, a határon létezést kutatta – többek között az élet és halál közti létezés lehetőségét, ahol a halált a nemlét világának kapujaként fogta fel. E híres darab, amely bejárta a világot, Nadj és az EnKnapGroup táncosai újraértelmezésében a Španski Borci Culture Centre-ben született újjá. A koreográfus Josef Nadj számára a darab felélesztése egy 30-éves ciklus lezárását jelenti. Emellett lehetőséget teremt arra is, hogy a koreográfus visszatérjen karrierje kezdetéhez és újragondolja művészeti kifejezésének gyökereit. Az EnKnapGroup táncosaival végzett munka lehetőséget adott számára, hogy az eredeti mű egyes motívumait izolálja, és kifejtse az adott téma variációit – amelyek így egy új előadás alapjait képezik.

A Pekingi kacsa / Komor szövetség középpontjában egy frissen házasodott pár tragikus története áll, akiknek csak a boldogság néhány pillanatát sikerült megélniük, mielőtt az élet mulandósága közéjük állt. Nadj és a táncosok megkísérlik megidézni e szomorú kapcsolatot kísérő komor érzelmeket. A megidézett eseményeket, amelyek szinte legendássá tették a koreográfus szülővárosát, Josef még gyermekként látta, s azok felidézése a koreográfiában mintegy a múló idő metaforájaként szolgálnak, de túl is mutatnak azon. Nadj e munkában lehetőséget lát arra, hogy az új generáció szembesüljön a történet alapmotívumával. Érdekes módon az új darab jóval rövidebb, mint az eredeti mű, a téma viszont jóval tágabb – mintha az alkotók halhatatlanná kívánnák tenni a pillanatot az örökkévalóság számára.

 

Koreográfus: Josef Nadj
Előadók: EnKnapGroup - Luke Thomas Dunne (Nagy-Britannia), Ana Štefanec (Szlovénia), Jeffrey Schoenaers (Belgium), Lada Petrovski Ternovšek (Horvátotszág), Matea Bilosnić (Horvátotszág), Gilles Noël (Belgium)
Zene: Csik Zenekar, Josef Nadj
Fényterv: Jaka Šimenc és Hotimir Knific (Josef Nadj koncepciója alapján)
Jelmez: Katarina Škaper (Josef Nadj koncepciója alapján)

 

Ajánlatunk


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!