Program


SEMMI KONFERENCIA
3

SEMMI KONFERENCIA

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. augusztus 17. csütörtök, 20:00

Újszerű színházi elemeket és látványt felvonultató koncertszínház a Kiscsillag zenekarral

A Kiscsillag, az ország legnépszerűbb art-rock zenekara tavaly áprilisban újszerű, színházi elemeket, látványt felvonultató – a zenekar vezetője, Lovasi András meghatározása szerint ’koncertszínház’ – irányba indult el. Az Erkel Színházban debütált darab címe Semmi Konferencia.

Az előadáson a Kiscsillag játssza a zenét, mellettük pedig olyan vendégelőadók lépnek fel, mint Péterfy Bori (Péterfy Bori & LoveBand), Falusi Mariann, Németh Juci, Földes Eszter, Varga Livius (Quimby), Likó Marcell (Vad Fruttik), Busa Pista (Irie Maffia).

A történet központjában egy kisfiú áll, Péter, akinek az édesanyja mindig szomorú. Amikor megkérdezi tőle, hogy mi a baj, ő mindig csak annyit mond: semmi... Ezért elhatározza, hogy szervez egy konferenciát a semmiről, ahol talán megtudja, mi is az a semmi, amitől az anyukája mindig rosszkedvű. Ebben a legjobb barátja segítségét kéri. Ő Jónás, aki a szomszéd parkban egy nagy fa belsejében lakik. A történet tulajdonképpen ennek a három embernek a monológjaiból áll össze mozaikszerűen.

"...anya mindig csak ül a konyhában és néz maga elé némán. Néha reggelig ég a villany és úgy megy el munkába, hogy nem is aludt semmit. ...És ha kérdezem mi a baj, csak annyit mond: - semmi. ...és ha tovább nyaggatom, megint csak annyit mond, hogy semmi és hogy hagyjam és menjek játszani, mert tényleg semmi, semmi, semmi, semmi. És akkor egyik nap eszembe jutott, hogy kéne egy konferencia, konferencia a semmiről. A szomszéd Dobán bácsitól jött az ötlet, akinek tetszett az anyu, úgy hogy gyakran átkopogott hozzánk esténként egy kis konyakkal. Utáltam."


Az előadást Földes Eszter rendezte, a Kiscsillag játssza a zenét, mellettük pedig olyan ismert és elismert vendégelőadók lépnek fel, akik egy-egy izgalmas karakterrel és olyan új dalok előadásával színesítik a Konferenciát, melyek a megjelenő, legújabb Kiscsillag kiadványra fognak felkerülni.

"Mikor dalokat írok, mindig képeket, alakokat látok sürgölődni a dalok körül, de ezeket csak én látom. Amikor az "Idáig tudom a történetet" sorozat elkezdődött 2011-ben, az volt a cél, hogy legyen egy olyan dramaturgiai szál, amire felfűzhetjük az esteken elhangzó dalokat, hogy más is lássa, egy sztori fénytörésében hogyan csilloghatnak. A Semmi Konferencia ennek a történetnek a folytatása, de egy régi terv megvalósulása is, hiszen a történet alapsztorija kb. 10 éve megvan a fejemben, sőt anno dalok is készültek hozzá (Menetszél, Tűkön táncol). A megvalósításban nagy szerepet vállalt a feleségem, Földes Eszter, aki a darab egyik szerzője és rendezője is lett egyben. Fontos mérföldkőnek gondoljuk ezt a Kiscsillag zenekar életében, nagyon izgalmas próbafolyamaton vagyunk túl, reméljük, legalább annyi örömet okozunk vele a közönségnek, mint amennyit nekünk eddig adott." L.A.

Szereplők: Leskovics Gábor - Jónás, Lovasi András - Kisfiú, Péterfy Bori - Anya

A Semmi Konferencia szakértői: Busa Pista, Falusi Mariann, Földes Eszter, Likó Marcell, Németh Juci, Varga Livius

 

Esőhelyszín: Kölcsey Központ

Az előadásra vonatkozó esőszabályzatot itt tekintheti meg.

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Május 9-én Tankcsapda koncerttel indul az 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Ajánló


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó…

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!