Program


SÁMÁNTUDÁS 13.

SÁMÁNTUDÁS 13.

Egy este - két előadás, a MEDVE SZÍNPAD szervezésében

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. június 27. kedd, 17:30

1. RÉSZ:
LÉLEK ÉS VILÁGEGYETEM A MÁGIKUS TERMÉSZETVALLÁS FÉNYÉBEN

Előadó: GRANDPIERRE ATTILA
fizikus, csillagász, zenész, író
(Vágtázó Halottkémek, Vágtázó Csodaszarvas)

2. RÉSZ:
ŐSI VILÁGKÉP NYOMAI VERSEKBEN
"Hogy ne némuljon el a nóta" (Ady)

Előadó: DIBÁCZI ENIKŐ
gyógypedagógus, a Yotengrit oktatóknak és oktatandóknak (2009., Püski) c. könyv szerzője

" A dalok, versek szeretete kisgyerek korom óta végig kísér. Aztán 11 évvel megismertem a Yotengrit köteteibe foglalt BÜÜN hagyományát, és megismerkedtem írójával és Mesterével, Máté Imrével. Ezekben a Tanokban elmélyedve, eszembe jutottak már korábban megismert versek. Szinte "rímeltek" egymásra a Yotengrit mondatai és a verssorok. Lehet, hogy ugyanaz a Tudás nyilatkozik meg bennük? Már régebben gondoltam arra, hogy ennek "utána megyek", de igazán a Sámántudás ma sorozat nyitotta meg előttem ezt az utat. Mert ennek során alaposabban megismerhettem például Ady költészetét, Hamvas Béla írását a művészet szerepéről, és tanúja lehettem, ahogy a sámánénekekben újra összeér az ősi világkép és a művészet, amelyek valaha egyek voltak. Mélyebben utána néztem tehát, hogyan nyilvánul meg az ősi tudás a népdaloktól kezdve, Balassi, Arany, Petőfi, Ady, Kosztolányi, József Attila, Weöres Sándor és a rábaközi Tudó Máté Imre versein keresztül, tovább tekintve Zsebők Csaba vagy Valek Tünde alkotásaiban. Kutatásom tapasztalatai adják az előadás ívét."

Ajánlatunk


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Ajánló


A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!